Tapinoma kraliçesi(?) işçiler arasında dolaşıyorsa döllenmemiş ancak kanatlarını koparıp kolonide işçi olarak çalışırken yakalamış olabilirsiniz.Bu karınca kraliçe mi? Türü nedir? Samsunda akşam üstü 6 gibi buldum büyük bir kolonide işçilerle beraber hareket ediyordu ancak işçilerden oldukça büyüktü bahçe kenarında beton zeminde buldum Ekli dosyayı görüntüle 62613Ekli dosyayı görüntüle 62612
Tapinoma kraliçesi(?) işçiler arasında dolaşıyorsa döllenmemiş ancak kanatlarını koparıp kolonide işçi olarak çalışırken yakalamış olabilirsiniz.Bu karınca kraliçe mi? Türü nedir? Samsunda akşam üstü 6 gibi buldum büyük bir kolonide işçilerle beraber hareket ediyordu ancak işçilerden oldukça büyüktü bahçe kenarında beton zeminde buldum Ekli dosyayı görüntüle 62613Ekli dosyayı görüntüle 62612
Muhtemelen koloninin kraliçesini almışsınız. Yanında birkaç işçi alsanız bakımı çok daha kolay olurdu. Bu halde yaşatmak çok zor.Bu karınca kraliçe mi? Türü nedir? Samsunda akşam üstü 6 gibi buldum büyük bir kolonide işçilerle beraber hareket ediyordu ancak işçilerden oldukça büyüktü bahçe kenarında beton zeminde buldum Ekli dosyayı görüntüle 62613Ekli dosyayı görüntüle 62612
Eğer bu bir Tapinomaysa Claustral'dir , ayrıca adı üzerinde Kolonin kraliçesi kolonisi varken neden dışarı çıksın ki?Muhtemelen koloninin kraliçesini almışsınız. Yanında birkaç işçi alsanız bakımı çok daha kolay olurdu. Bu halde yaşatmak çok zor.
bekleyip emin mi olmalıyım yoksa kesin olarak döllenmemiş bir kraliçe midir? ona göre tekrar eski yerine bırakıcam.Tapinoma (?) kraliçesi (?) işçiler arasında dolaşıyorsa döllenmemiş ancak kanatlarını koparıp kolonide işçi olarak çalışırken yakalamış olabilirsiniz.
Bekleyip emin olun.bekleyip emin mi olmalıyım yoksa kesin olarak döllenmemiş bir kraliçe midir? ona göre tekrar eski yerine bırakıcam.
Muhtemelen bu konuda yaşanan şey yaşanıyor. https://karincaciftligim.com/threads/tur-sorgulama.27236/Eğer bu bir Tapinomaysa Claustral'dir , ayrıca adı üzerinde Kolonin kraliçesi kolonisi varken neden dışarı çıksın ki?
Ben döllenmiş olduğu düşünüyorum ama İlk işçileri çıktığı için besin vermeniz gerekir.bekleyip emin mi olmalıyım yoksa kesin olarak döllenmemiş bir kraliçe midir? ona göre tekrar eski yerine bırakıcam.
Teşekkür ederim, bilgilendim.Muhtemelen bu konuda yaşanan şey yaşanıyor. https://karincaciftligim.com/threads/tur-sorgulama.27236/
Ben döllenmiş olduğu düşünüyorum ama İlk işçileri çıktığı için besin vermeniz gerekir.
şuanda ne yapmam gerekli doğru olarak ilerlemem içinMuhtemelen bu konuda yaşanan şey yaşanıyor. https://karincaciftligim.com/threads/tur-sorgulama.27236/
Ben döllenmiş olduğu düşünüyorum ama İlk işçileri çıktığı için besin vermeniz gerekir.
Bence bir hafta gözlemleyin.şuanda ne yapmam gerekli doğru olarak ilerlemem için
eğer döllenmişse bir haftada yumurta kesin bırakır mı?Bence bir hafta gözlemleyin.
Bulduğunuz bölgeye gidip tapinoma işçi toplayıp işçi eklemesi deneyin.eğer döllenmişse bir haftada yumurta kesin bırakır mı?
Koloni Yuva transferi yapıyor olabilir.Eğer bu bir Tapinomaysa Claustral'dir , ayrıca adı üzerinde Kolonin kraliçesi kolonisi varken neden dışarı çıksın ki?
bir tane alsam koysam sonra besleme yapmam gerekli mi?Bulduğunuz bölgeye gidip tapinoma işçi toplayıp işçi eklemesi deneyin.
evet geçen atmıtşım ilk fotoğrafı yeni çektim daha net belli oluyor diye ancak kraliçe olup olmadığından kesin olarak bir yanıt yoktu ve şuanda yanına bir işçi koymamı önerenlerde var. tam olarak ne yapmalıyım bilmiyorum.Hocam sanki aynı fotolarla yine sormuştunuz sanki ve yine tapinoma denmişti.
Hocam şimdi baktımda konunuza @samet_56 tapinoma kraliçesi demiş çözümde verilmiş yani kesin tapinoma kraliçesi.İsci eklenebilirmi bilmiyorum daha bilgililer yazarlar.evet geçen atmıtşım ilk fotoğrafı yeni çektim daha net belli oluyor diye ancak kraliçe olup olmadığından kesin olarak bir yanıt yoktu ve şuanda yanına bir işçi koymamı önerenlerde var. tam olarak ne yapmalıyım bilmiyorum.
İşçi ekledikten sonra besleme yapmalı mıyım? Yapıcaksam ilk etapta ne vermeliyimTapinoma cinsi kraliçe, aldığınız yuvadan bir kaç işçi alın ve 1 hafta kapatıp bekletin. Duruma göre ya salarsınız ya tutarsınız.