tek geziyordu yakınlarda messor kolonisi yok ve 1 2 tane prens buldum yakınlarında 1 i ölüydüevet arkadaşın dediği gibi messor cinsidir döllenmiş olup olmadığını anlamak için 3 4 haftadan ziyade 1 2 hafta yeterli olacaktır
kanat dökmeye başladı bi tarafında kanat yokhocamın dediği gibi 1-2 hafta bekleyin yumurtlar yada kanatlarını döker ise döllenmiştir.
Camponotus cinsi bir prens. Olgunlaşmamış derken neyden bahsediyorsunuz anlamadım, ayrıca yeni konu açarsanız daha iyi olur başkalarının konusunu işgal etmemek adına.Ekli dosyayı görüntüle 47183Ekli dosyayı görüntüle 47184
ARKADAŞLAR BU DAHA OLGUNLAŞMAMIŞ SANIRIM AMA BUNUN TÜRÜ NEDİR VE GERÇEKTEN
OLGUNLAŞMAMIŞ MI SÖYLERMİSİNİZ
Yuvaya yakın değildi (galiba)
Sırtının boyutu prens olmasına bağlı değil cinsine bağlıdır. Antenler de prenslerde düz gibi gözükür ama düz değildir, prenslerin antenlerinde de eklem vardır. Prens olduğunu anlamanız için kafa yapısına bakmanız yeterli.Ama prensin sırtı böyle değil bunun sırtı büyük
Hem prensin antenleri düzdür bununki büyük
Olgunlaşmamış derken daha çok büyümemiş o yüzden
Döllenmişse o gün içerisinde kanat bırakır, ama bazı durumlarda kanatları ömür boyu kalır 3-4 gün karanlık ortamda bırakın hava 25-30 derece arası olsun yumurtlamışsa döllenmiştir.efendim ben de yeniyim ama büyük ihtimal ile messor prensesi döllenmiş olup olmadığnı 3-4 hafta test tupünde uygun şartlarda bekletip anlayabilirsiniz.Umarım yardım edebilmişimdir.
Tam net bir görüntü değil tahminim componotus prensi.Ekli dosyayı görüntüle 47183Ekli dosyayı görüntüle 47184
ARKADAŞLAR BU DAHA OLGUNLAŞMAMIŞ SANIRIM AMA BUNUN TÜRÜ NEDİR VE GERÇEKTEN
OLGUNLAŞMAMIŞ MI SÖYLERMİSİNİZ
Yuvaya yakın değildi (galiba)