Kraliçe mi ve türü nedir?

Batusakarys

Larva
Üye
Merhaba konusunu daha önce açmıştım ama elimde net fotoğraf yoktu fabrikada çalışıyorum işteyken toprağı kazmaya çalışan bi kraliçe gördüm(kraliçe olduğunu düşünüyorum)
ve etrafında da onlardan birsürü vardı irili ufaklı fotoğraflarını ve bulduğum yeri atıyorum yardımcı olup beni bilgilendirirseniz sevinirim.

Bu bulduğumun en iri yapılı olanı
IMG_7428.jpeg

buda diğerleriyle aynı olanlar
IMG_7429.jpeg

şimdilik böyle ayırdım yorumlarınıza göre düzenleme yapacağım 12 adet toplayabildim.
IMG_7432.jpeg

IMG_7420.png

KingCat

Intercaste
Üye
En üstte olan Lasius Sp. Kraliçesi. 2. Olanı daha iyi çekerseniz daha iyi yorumlayabilirim.

Cihan__

Süper Koloni
Yardımsever
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Üye
İlki lasius kraliçesi, Diğeri Tetramorium kraliçesi.

Çözüm

samet_56

Dichthadiiform
Yardımsever
Üye
Tetramorium olan kraliçeleri dörtlü dörtlü ikili multi yapabilirsiniz eğer aynı yerde bulduysanız.
Aynı yerde bulunmuş olmaları aynı koloniden çıkma veya aynı tür oldukları anlamına gelmiyor hocam. O sebeple kraliçeler ziyan olabilir.

Besleyebileceğiniz kadar bırakın kalanı bulduğunuz yere bırakın ya da sahiplendirin.

KingCat

Intercaste
Üye
Aynı yerde bulunmuş olmaları aynı koloniden çıkma veya aynı tür oldukları anlamına gelmiyor hocam. O sebeple kraliçeler ziyan olabilir.

Besleyebileceğiniz kadar bırakın kalanı bulduğunuz yere bırakın ya da sahiplendirin.
Tamamdır hocam bilmiyordum kusura bakmayın.

Batusakarys

Larva
Üye
Peki bu türlerde işçi çıkana kadar besleme yapmalı mıyım? Ağırlıklı olarak ne ile beslemem lazım?

Moderatör tarafında düzenlendi:

Cihan__

Süper Koloni
Yardımsever
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Üye
peki bu türlerde işci çıkana kadar besleme yapmalı mıyım ağırlıklı olaran ne ile beslemem lazım.
İşçilere kadar besleme ihtiyaçları yoktur. İşçilerden sonra düzenli olarak şekerli/ballı su ve canlı yem vermelisiniz.