Bu ismi kullanınca insanlar karınca olduğunu zannediyor hocam. Yaban arısı olduğunu belirtelim.Kadife karıncası, çok zehirlidir. Sal gitsin.
Hocam kadife karıncası olduğunu biliyordum, bir kaç yerdende zehirli olduğumu duymuştum. Wasp olduğunu yazıp silmiştim. Çok teşekkürler bilgi için ❤️Bu ismi kullanınca insanlar karınca olduğunu zannediyor hocam. Yaban arısı olduğunu belirtelim.
Bir de sokmaları çok acı verir evet, ama çok zehirli tabiri doğru değil. Zehirlerinin toksisitesi bal arılarından daha düşük.
Kadife karınca ismi biyolojide "Common Name" olarak adlandırılır ve halk arasında geçen, yaygın olan isimdir. Bu ismin verilmesinin sebebi görüntüsünden de anlaşılacağı gibi karıncaya çok benzetilmeleridir. Mesela Camponotuslar'a marangoz karınca diyorlar. Ama gerçekten marangoz değiller tabii ki😅 bu da aynı şekilde common name. Rica ederim.Hocam kadife karıncası olduğunu biliyordum, bir kaç yerdende zehirli olduğumu duymuştum. Wasp olduğunu yazıp silmiştim. Çok teşekkürler bilgi için ❤️
Componotus vaguslara kuru odunlara yaptıkları için marangoz denmiyor mu?Kadife karınca ismi biyolojide "Common Name" olarak adlandırılır ve halk arasında geçen, yaygın olan isimdir. Bu ismin verilmesinin sebebi görüntüsünden de anlaşılacağı gibi karıncaya çok benzetilmeleridir. Mesela Camponotuslar'a marangoz karınca diyorlar. Ama gerçekten marangoz değiller tabii ki😅 bu da aynı şekilde common name. Rica ederim.
Evet odunlara yuva yaptıkları doğru bir bilgi. Fakat odunlara yuva yapmayan pek çok Camponotus türü de var. Ona rağmen tüm cinse marangoz karınca deniyor. Ve odunu oyabilen farklı farklı bir sürü cins de var. Odun oyabilen marangoz sayılıyorsa karınca camiasından daha baya bi' türü marangoz ilan etmemiz lazım. Mesela Crematogasterlar bence marangoz ismini daha çok hak ediyor.Componotus vaguslara kuru odunlara yaptıkları için marangoz denmiyor mu?