Tür tespiti mümkün mü?Formica cinsinden bir kraliçe karınca
Maalesef. Parazitik olmadığını bilmeniz yeterli.Tür tespiti mümkün mü?
Parazitik nedir? Neden tür tespiti yapılamıyor?Maaleser. Parazitik olmadığını bilmeniz yeterli.
Tür tespiti için bir kaç işçinin mikroskobik fotoğrafları gerekli. Parazitik koloni kurmak için başka kolonilerden faydalanması gereken kraliçeler. Siz formica rufibarbis rehberini okuyabilirsiniz.Parazitik nedir? Neden tür tespiti yapılamıyor?
Hocam parazitik kraliçe ile normalini nasıl ayırt ediyorsunuz? Bilmediğimden soruyorum.Maaleser. Parazitik olmadığını bilmeniz yeterli.
Formicada bir rufa grup parazitik bir de şu baskın yapanlar parazitik (adı aklıma gelmiyor ama anlamışsınızdır şu sırtı turuncu olanlar). Rufa grupta Tamamen siyah nacakları kırmızmsı oluyor (zamanında cihana sormuştum böyle söylemişti). Diğer baskın atanların kraliçesinin de thoraxı tamamen sarı oluyor, kendini belli ediyor yani.Hocam parazitik kraliçe ile normalini nasıl ayırt ediyorsunuz? Bilmediğimden soruyorum.
Formicada bir rufa grup parazitik bir de şu baskın yapanlar parazitik (adı aklıma gelmiyor ama anlamışsınızdır şu sırtı turuncu olanlar). Rufa grupta Tamamen siyah nacakları kırmızmsı oluyor (zamanında cihana sormuştum böyle söylemişti). Diğer baskın atanların kraliçesinin de thoraxı tamamen sarı oluyor, kendini belli ediyor yani.

Teşekkür ederim.Formicada bir rufa grup parazitik bir de şu baskın yapanlar parazitik (adı aklıma gelmiyor ama anlamışsınızdır şu sırtı turuncu olanlar). Rufa grupta Tamamen siyah nacakları kırmızmsı oluyor (zamanında cihana sormuştum böyle söylemişti). Diğer baskın atanların kraliçesinin de thoraxı tamamen sarı oluyor, kendini belli ediyor yani.
Çözdüm galiba rufa grubundan
Bu da değil, normal.
Tür tespidi yapılamazTür tespiti mümkün mü?
Hocam raptiformica (köleleştirici ve parazitik türler) bir de serviformica (köleleştirilen ve konak olan türler) şeklinde ayrılmıyorlar mıFormicada bir rufa grup parazitik bir de şu baskın yapanlar parazitik (adı aklıma gelmiyor ama anlamışsınızdır şu sırtı turuncu olanlar). Rufa grupta Tamamen siyah nacakları kırmızmsı oluyor (zamanında cihana sormuştum böyle söylemişti). Diğer baskın atanların kraliçesinin de thoraxı tamamen sarı oluyor, kendini belli ediyor yani.