Farklı açılardan fotoğraf atar mısınız?Ormanlık bir alanda karşıma çıktı tam emin olamadım.
Bu bir kraliçe camponotus lateralis olabilir. İşçilerde bu kısım ince ve düz olur. Kraliçelerde ise kanat kaslarının bulunduğu bu bölge (sırtı) çok daha geniş, yüksek ve kaslıdır. Fotoğrafta sırtının ne kadar "kambur" ve iri olduğu net görünüyor.Ormanlık bir alanda karşıma çıktı tam emin olamadım.
Camponotus lilias diye bir tür yok.Bu bir kraliçe Camponotus lateral Camponotus lilias olabilir. İşçilerde bu kısım ince ve düz olur. Kraliçelerde ise kanat kaslarının bulunduğu bu bölge (sırtı) çok daha geniş, yüksek ve kaslıdır. Fotoğrafta sırtının ne kadar "kambur" ve iri olduğu net görünüyor.
Yanlış yazmışım camponotus lateralis'di.Camponotus lilias diye bir tür yok.
Bu fotoğraflardan tür tespiti yapılamaz.Yanlış yazmışım camponotus lateralis'di.
Camponotus sp. işçisi.Ormanlık bir alanda karşıma çıktı tam emin olamadım.
Bu işte yeniyim tam anlamıyorum. Ama işçi olma ihtimali de yüksek gibi geldi.
İşçi hocam kraliçe değil. Çok daha büyük olur kraliçelerinki.Attığım karıncanın da orta kısmı büyük değil mi? Yeni attığım fotoğraflarda belirgin görünüyor.
Açıkçası zaten hobiye ilk başladığında anlamıyorsun fakat bir yerden sonra nokta atışı kraliçe mi değil mi anlayabiliyorsun. Zamanla oturan bir şey.Bu işte yeniyim tam anlamıyorum. Ama işçi olma ihtimali de yüksek gibi geldi.