Kraliçe mi, prens mi anlayamadık?

gambleru

Yumurta
Üye
Hepsi aynı şekilde Cataglyphis cinsi prensler hocam.
Deney tüpü sipariş etmiştim bunları bekleteyim mi kraliçeler için yoksa direkt salayım mı dışarıya ayrıca kraliçenin yanına küçük Cataglyphis işçi eklemesi yaparsam sorun yaşar mıyım? + olarak bu türde kraliçe ve prens arasındaki tek fark abdomen şekli mi yoksa başka şekilde fark edebilme şansım var mı biraz fazla yeniyim kusura bakmayın çok sorum olduğu için

matildaeliz

Minör
Üye
Genellikle kraliçelerin antenleri daha kısa ve net bir şekilde sanki anten sola giderken birden düzlenir gibi olur. Prenslerde ise antenleri çok uzun ve daha düz gibidir.

Niko990

Intercaste
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Deneyimli Hobici
Üye
Deney tüpü sipariş etmiştim bunları bekleteyim mi kraliçeler için yoksa direkt salayım mı dışarıya ayrıca kraliçenin yanına küçük Cataglyphis işçi eklemesi yaparsam sorun yaşar mıyım? + olarak bu türde kraliçe ve prens arasındaki tek fark abdomen şekli mi yoksa başka şekilde fark edebilme şansım var mı biraz fazla yeniyim kusura bakmayın çok sorum olduğu için
Estağfurullah hocam, sormanızın sakıncası yok benim için. Prensleri bekletmenizin bir anlamı yok, kısa bir süre sonra öleceklerdir zaten. İşçi eklemesi yapacaksanız, herhangi bir kavga durumunda kraliçeye zarar vermemesi için minör işçi bulun, yani kraliçeye oranla olabildiğince küçük işçileri bulup, buzdolabında hareketleri yavaşlayana kadar bir müddet bekletip ekleyebilirsiniz.
Prens ile prenses arasındaki fark konusunda ise, prenslerin kafası prenseslere göre daha bodur gözükür. Ayrıca abdomenin ucunda üreme organı bulunuyor prenslerde. Açıkçası ben ilk gördüğümde, göz aşinalığı ile anlıyorum prens olduğunu.