Kraliçe mi, kraliçeyse türü nedir?

karıncaadam_messor

Larva
Üye
20-19 derece arasında, gece ışığa doğru geldiğini fark ettim. Boyutu bir Messor kraliçesinin belki de yarısı kadar olabilir. Yanında muhtemelen bir Messor majör işçisi vardı ve onunla kıyasladığımda işçiye benzemediğini fark ettim. Sizden yardım istiyorum, türünü söylerseniz sevinirim.

Ekli dosyalar

• IMG_8503.jpeg
    IMG_8503.jpeg
    31.6 KB · Görüntüleme: 56

CLYENSE

Nanitik
Üye
O zaman aldığım yere geri salıyorum. Bilginiz için teşekkürler birde bu aylarda Eskişehir’de bulabileceğim kraliçe karınca türleri nelerdir?
Size tavsiyem, evinizin etrafında kısa yürüyüşler yaparak hem spor yapmanız hem de çevredeki karınca kolonilerine göz atmanız. Eğer koloniler büyükse, yakın zamanda uçuş yapmış olabilirler. Bu nedenle çevreyi dikkatlice arayabilirsiniz. Özellikle site içleri, çimenlik ve düz alanlar birinci önceliğiniz olsun. akşamları ise sokak lambalarının ışığında Pheidole gibi türlere ait 1-2 kraliçe bulma şansınız olabilir.

karıncaadam_messor

Larva
Üye
Size tavsiyem, evinizin etrafında kısa yürüyüşler yaparak hem spor yapmanız hem de çevredeki karınca kolonilerine göz atmanız. Eğer koloniler büyükse, yakın zamanda uçuş yapmış olabilirler. Bu nedenle çevreyi dikkatlice arayabilirsiniz. Özellikle site içleri, çimenlik ve düz alanlar birinci önceliğiniz olsun. akşamları ise sokak lambalarının ışığında Pheidole gibi türlere ait 1-2 kraliçe bulma şansınız olabilir.
Hocam zaten köydeyim, bahçemde ağaçlarda var çok büyük bir Messor kolonisi var ama kolonide ne prens nede kanatlı kraliçe var ilk başlarda 4-5 kraliçe ve 4-5 prens aynı yerdeydi ama Messor olmadığı için almamıştım.Şuan pişmanım keşke alsaydım.Ayrıca günlerdir aramama rağmen hiç kraliçe bulamadım kaldırmadığım taş bakmadığım yer kalmadı.

CLYENSE

Nanitik
Üye
Hocam zaten köydeyim, bahçemde ağaçlarda var çok büyük bir Messor kolonisi var ama kolonide ne prens nede kanatlı kraliçe var ilk başlarda 4-5 kraliçe ve 4-5 prens aynı yerdeydi ama Messor olmadığı için almamıştım.Şuan pişmanım keşke alsaydım.Ayrıca günlerdir aramama rağmen hiç kraliçe bulamadım kaldırmadığım taş bakmadığım yer kalmadı.
Size örnek teşkil edebilecek bir fotoğraf bıraktım. Koloniler belli bir sayıya ulaştığında artık prenses, yani kraliçe adayları üretmeye başlar. Bu nedenle o bölgelerdeki kolonileri sık sık ziyaret etmenizi tavsiye ederim. Ayrıca uçuş takvimini takip ederek kontrol sağlarsanız, aşağıdaki 5 yıllık Lasius kolonisi gibi bir uçuşa denk gelme şansınız olabilir!

Ekli dosyalar

• resim_2025-07-21_005955346.png
    resim_2025-07-21_005955346.png
    436.4 KB · Görüntüleme: 15

anakin

Brachypterous
Üye
Hocam şu anda messorlar pek uçmuyor ondan olabilir. Hocam civardaki kolonileri kontrol edin, belki bu aylarda uçmuyorlardır. Ayrıca biraz klasik olacak ama şansın payı çok büyük hocam, yapılması gereken 1: evden çıkarken nereye gittiniz fark etmeksizin tüp almanız, 2: rüzgarsız günlerde ve nemli alanlarda aramanız, 3: asla pes etmemeniz. Aydilgenin de dediği gibi, "hayat şaşırtır hep zaten", beklemediğiniz bir anda 5 tane kraliçe yanınıza konar belki kim bilir😁.

karıncaadam_messor

Larva
Üye
Size örnek teşkil edebilecek bir fotoğraf bıraktım. Koloniler belli bir sayıya ulaştığında artık prenses, yani kraliçe adayları üretmeye başlar. Bu nedenle o bölgelerdeki kolonileri sık sık ziyaret etmenizi tavsiye ederim. Ayrıca uçuş takvimini takip ederek kontrol sağlarsanız, aşağıdaki 5 yıllık Lasius kolonisi gibi bir uçuşa denk gelme şansınız olabilir!
Hocam şu anda messorlar pek uçmuyor ondan olabilir. Hocam civardaki kolonileri kontrol edin, belki bu aylarda uçmuyorlardır. Ayrıca biraz klasik olacak ama şansın payı çok büyük hocam, yapılması gereken 1: evden çıkarken nereye gittiniz fark etmeksizin tüp almanız, 2: rüzgarsız günlerde ve nemli alanlarda aramanız, 3: asla pes etmemeniz.
Hocam inanırmısınız bahçede 3 çeşit koloni var 1.Messor kolonisi birisi çok büyük 4-5 yılı minimum vardır 2. Ateş karıncaları 3. İsimini bilmiyorum ama siyahlar be çok hızlı hareket ediyorlar çok şanssızlığıma denk geldi daha 3 gün önce yağmur yağdı nem oldu yağmurdan sonra yaklaşık 2-3 saat kraliçe aradım ama yoktu.Dünde kadife karıncasını kraliçe sanıp aldım neyseki sonradan yaban arası olduğunu anlayıp doğaya saldım. En sonunda satın alacağım sanırım rüyalarıma bile girmeye başladı Messor kraliçesi.

Bu arada daha öncedende 3adet koloni beslemiştim biri Messor du diğeri 2sini net olarak bilmiyordum sonra bazı olaylar yaşandı, ve kolonilerime bakamadım Messor kolonim bitmişti diğer 2 koloniyide doğaya salmıştım çok trajik bir olaydı benim için.

anakin

Brachypterous
Üye
Hocam inanırmısınız bahçede 3 çeşit koloni var 1.Messor kolonisi birisi çok büyük 4-5 yılı minimum vardır 2. Ateş karıncaları 3. İsimini bilmiyorum ama siyahlar be çok hızlı hareket ediyorlar çok şanssızlığıma denk geldi daha 3 gün önce yağmur yağdı nem oldu yağmurdan sonra yaklaşık 2-3 saat kraliçe aradım ama yoktu.Dünde kadife karıncasını kraliçe sanıp aldım neyseki sonradan yaban arası olduğunu anlayıp doğaya saldım. En sonunda satın alacağım sanırım rüyalarıma bile girmeye başladı Messor kraliçesi.
Satın almak istiyorsanız alabilirsiniz ama benim bildiğim bir tek karınca sanatında messor var orası da 1-1,5 ayda gönderiyor, kraliçe elinize ulaşana kadar messor uçuşları başlar😀, Benim önerim önümüzdeki aylarda olan uçuşları beklemeniz (takvimden tam tarihe bakabilirsiniz). Ayrıca şu 3. koloniyi çok merak ettim, tür sorgulama açarsanız incelemek isterim.

karıncaadam_messor

Larva
Üye
Satın almak istiyorsanız alabilirsiniz ama benim bildiğim bir tek karınca sanatında messor var orası da 1-1,5 ayda gönderiyor, kraliçe elinize ulaşana kadar messor uçuşları başlar😀, Benim önerim önümüzdeki aylarda olan uçuşları beklemeniz (takvimden tam tarihe bakabilirsiniz). Ayrıca şu 3. koloniyi çok merak ettim, tür sorgulama açarsanız incelemek isterim.
Hocam ben Bri siteden satın almıştım, lakin hangi sitedir onu unuttum maximum 1-2 haftada getiriyorlardı ve uygun fiyatlıydı. Bu arada üçüncü türü yarın atmayı denerim eğer işçilerinden bulabilirsem atarım çok hızlılar normal bir işçiye görede biraz daha büyükler.

anakin

Brachypterous
Üye
Hocam ben Bri siteden satın almıştım, lakin hangi sitedir onu unuttum maximum 1-2 haftada getiriyorlardı ve uygun fiyatlıydı. Bu arada üçüncü türü yarın atmayı denerim eğer işçilerinden bulabilirsem atarım çok hızlılar normal bir işçiye görede biraz daha büyükler.
Hocam konuyu açınca beni de etiketlemenizi rica edeceğim yoksa gözümden kaçabilir.

anakin

Brachypterous
Üye
Hocam konuyu attım lakin etiketleme olayını tam çözemediğim için etiketleyememiş olabilirim.
Tamamdır hocam profilinizden bakarım sağ olun.

Bu arada düzeltme yapayım karınca sanatında yokmuş.