Karıncanın detaylı yakın çekim fotoğrafını atarsan yardımcı olabilirimAz önce bir karınca buldum . Kraliçe mi değil mi bilmiyorum yardımcı olur musunuz?
Normal işçilerden büyük olup olmadığına bak sırtında kamburluk olup olmadığına bak bunlar en belirgin işaretlerdir eğer emin olamıyorsan fotoğrafını çek yada internette kraliçe karınca yazıp karşılaştırAz önce bir karınca buldum . Kraliçe mi değil mi bilmiyorum yardımcı olur musunuz?
en iyisi öğleden sonra yada önce çıkmak bana göre çünkü hem sıcak oluyor hemde hafif nemli oluyor kaldırım kenarlarına bakabilirsin düzlük alanlarda ara zaten yavaş yürüyüp dikkatli bakarsan illaki görürsün ortada bi oraya bi buraya koşturuyor olurlar özellikle etrafta bildiğin koloniler varsa çevrelerine bakman benim yaşadığım yerde 5-6 senelik bir messor kolonisi var ve şimdiye kadar hep yakınında buldum istersen karınca çiftliğim kanalındaki nasıl kraliçe bulurum videosuna bakHocam dediğin taktik gözüme ilginç geldi, araştırmayı deneyeceğim. kraliçe bulabilmek için gece mi yoksa gündüz mü sizce daha kolaydır. Cevaplarınızı bekliyorum.
bende bir keresinde akşam eve dönerken 2 tane messor kraliçesi bulmuştum garip olan hava soğuktuMerhaba. Kraliçe bulmak için mart-eylül ayları arasında sıcak, nemli ve rüzgarsız olan günler bulma ihtimalinin en yüksek olduğu günlerdir. Belirli bir saati yoktur. Uçuşun vakti karıncanın cinsine göre farklılık gösterebilir. Örneğin cataglyphisler yazın en sıcak günlerinde öğlen vakti uçarlar. Pheidole ve aphaenogaster cinsleri ise yaz günleri hava kararırken uçarlar. Messorlar genellikle sabah vakitleri uçarlar. Saat sadece bulduğun cinse etki edebilir. Mesela ilkbaharda akşam kraliçe ararken sabah uçuşunu tamamlamış ve hala yuva bulamamış bir messor kraliçesine denk gelmiştim. Yani bu örnekten saatin de çok önemli olmadığını görüyoruz. Yani hava şartları uygunsa ve birazcık şanslıysan kraliçe bulabilirsin. Herkese bol şanlar...