Kraliçe mi değil mi?

ömf

Yumurta
Üye
Bu konuda yeniyim. Diğer karıncalara göre daha büyük göründü. Acaba kraliçe olabilir mi?

Ekli dosyalar

• IMG_20240817_171330.jpg
    IMG_20240817_171330.jpg
    25.7 KB · Görüntüleme: 115

Yususuk

Larva
Üye
Hocam daha net fotoğraf atabilir misiniz. Uzaktan yaban arısına benziyor.

Ares

Süper Koloni
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
Aphaenogaster subterranea group kraliçesi.

Çözüm

ömf

Yumurta
Üye
gecici olarak sırıngaya koyabilirsin ama test tupu alman iyi olur
Böyle bir şey yaptım pamukları da hafif ıslattım en kısa sürede alırım cam tüp ve bu karıncaya ballı su verilmeli mi verilirse kaç günde bir verilmeli?

Ekli dosyalar

• IMG_20240817_200638.jpg
    IMG_20240817_200638.jpg
    24 KB · Görüntüleme: 40

Anflex

Yumurta
Üye
Böyle bir şey yaptım pamukları da hafif ıslattım en kısa sürede alırım cam tüp ve bu karıncaya ballı su verilmeli mi verilirse kaç günde bir verilmeli?
Bana kalırsa ilk işçiye kadar besleme yapma sonra ise şekerli sıvılar enerji için yeterlidir.Protein olarak rehbere bakmanızı öneririm ama nerdeyse her tür canlı yem yer nadirde olsa balıkçılarda kurt bulabilirsin.Sakın yemi canlı atma yumurtaları yeyebilir kafasını ez.

ömf

Yumurta
Üye
Bana kalırsa ilk işçiye kadar besleme yapma sonra ise şekerli sıvılar enerji için yeterlidir.Protein olarak rehbere bakmanızı öneririm ama nerdeyse her tür canlı yem yer nadirde olsa balıkçılarda kurt bulabilirsin.Sakın yemi canlı atma yumurtaları yeyebilir kafasını ez.
Arada sırada köye geliyorum köyde tahta çok olduğu için tahta kurusu da olduğundan fazla oluyor kraliçe türünü okuduğum zaman zaten yumurtlayana kadar falan yemeğe ihtiyaç duymuyormuş yumurtladıktan sonra tahta kurusu yer mi ona göre alıcam

ijsru

Yumurta
Üye
peki ben bunu plastik kutuda mı bekletmeliyim yoksa daha küçük bir şeyde mi cam tüplerden bende yok ama neye koyabilirim kısacası
Hocam aynı sorunu bende yaşadım. İnternette var trendyolda falan ama kargo pahalı oluyor. 5 tane alabiliyorsun en az. Ben birçok şeyi ucuza satan küçük bi kırtasiyeden aldım sende öyle şeyler satan kırtasiyeden alabilirsin.

Demo

Nanitik
Yardımsever
Üye
Arada sırada köye geliyorum köyde tahta çok olduğu için tahta kurusu da olduğundan fazla oluyor kraliçe türünü okuduğum zaman zaten yumurtlayana kadar falan yemeğe ihtiyaç duymuyormuş yumurtladıktan sonra tahta kurusu yer mi ona göre alıcam
Tahta kurusunun protein oranını bilmiyorum ve bunu belirten bir kaynak ya da yazı yok fakat senin doğada bulduğun böcekler parazitli olabiliyor yani koloniyi çökeltebilir. Benim tavsiyem un kurdu, buffalo kurdu gibi protein kaynaklarıyla beslemektir. Yine aklında bulunsun ilk beslemesini ilk işçi çıktıktan 2-3 gün sonra yapman gerek, bir de canlı yemi ölü vermem gerekecek(Ortadan ikiye bölebilirsin) yoksa strese girer.

ömf

Yumurta
Üye
Bir hafta köye gidip geldim karıncama bakayım dedim yumurtladımı diye sonra görseldeki gibi küçük küçük nokta gibi böyle beyazlıklar oluştu bunlar ne yani ekmek kırıntısı düşündüm ama ekmek kırıntısını öyle götüremez herhalde yumurtalar yavaş yavaş mı büyüyor yoksa büyük şekilde tam olgunlaşmış şekilde mi çıkıyor

Ekli dosyalar

• IMG_20240824_214002.jpg
    IMG_20240824_214002.jpg
    17.4 KB · Görüntüleme: 17

Demo

Nanitik
Yardımsever
Üye
Bir hafta köye gidip geldim karıncama bakayım dedim yumurtladımı diye sonra görseldeki gibi küçük küçük nokta gibi böyle beyazlıklar oluştu bunlar ne yani ekmek kırıntısı düşündüm ama ekmek kırıntısını öyle götüremez herhalde yumurtalar yavaş yavaş mı büyüyor yoksa büyük şekilde tam olgunlaşmış şekilde mi çıkıyor
Yumurta gibi gözüküyor, baya yumurtlamış.

ömf

Yumurta
Üye
Yumurta gibi gözüküyor, baya yumurtlamış.
Ya hocam çok soru sordum ama bana da ilk yumurta gibi gelmişti ama bugün bi baktım yeşillenmiş bi kısmı ekmek vermiştim acaba aldığı ekmeği mi yaydı oraya yemeği alayım mı ondan şuan çok acemiyim hiçbirşey yapamıyorum yumurta bıraktım da anlamadım bırakmadıysa temizleyip yiyecek koymadan tekrar koyacam ama emin olamıyorum

Ekli dosyalar

• 17245769353507788510675290964913.jpg
    17245769353507788510675290964913.jpg
    12.9 KB · Görüntüleme: 16

ATHENA

Minör
Üye
Ya hocam çok soru sordum ama bana da ilk yumurta gibi gelmişti ama bugün bi baktım yeşillenmiş bi kısmı ekmek vermiştim acaba aldığı ekmeği mi yaydı oraya yemeği alayım mı ondan şuan çok acemiyim hiçbirşey yapamıyorum yumurta bıraktım da anlamadım bırakmadıysa temizleyip yiyecek koymadan tekrar koyacam ama emin olamıyorum
Ekmek verilmez, hele o türe altına siyah kayıt koyup çek net olur.