Merhaba hobiye yeni başlıyorum, evimin içindeki koloni uçuş yapmıştı test tüpüne aldığım kraliçe 5,6 gün sonra baktığımda yumurtaya benzettiğim beyaz noktalar l karşılaştım sormak istedim.
Tam net görememekle birlikte messor değil campo olduğunu tahmin ediyorum.
Cinslerini tesbit etmek için çektiğim birkaç fotoğraf. Kanatlı kraliçe,majör ve normal işçi fotoğrafları, evin birçok köşesinde bu cins koloniler den var.Cinsi elbette Camponotus olamaz, myrmicinae alt familyasından bir cins. Messor olduğundan şüphelenmekle birlikte Tetramorium cinsine ait olduğunu düşünüyorum. Ama elbette net olmayan ve uzaktan çekilmiş bir görselden cins tespiti yapmak doğru olmaz. Cinsinin tespitini yapmamızı istiyorsanız yakın ve net çekim yapınız.
Çorba olmuş, her şeyden biraz biraz var orada, neye cevap vereceğimi şaşırdım. 7. görsel tetramorium, 5-6. görseller formicinae altfamilyasından bir cins ama cinsleri o görsellerden söylemek zor(6 muhtemelen lasius), işçilerin messor olduğunu düşünüyorumCinslerini tesbit etmek için çektiğim birkaç fotoğraf. Kanatlı kraliçe,majör ve normal işçi fotoğrafları, evin birçok köşesinde bu cins koloniler den var.
Bir de yüklerken fotoğraf kalitesi düşmemesi için ne yapmalı.
😅 benim ev ormana dönmüş o zaman. Bir dahakine kontrol için açınca kamera ile görüntülemeye çalışıcam, tekrardan görsel atarım.Çorba olmuş, her şeyden biraz biraz var orada, neye cevap vereceğimi şaşırdım. 7. görsel tetramorium, 5-6. görseller formicinae altfamilyasından bir cins ama cinsleri o görsellerden söylemek zor(6 muhtemelen lasius), işçilerin messor olduğunu düşünüyorum
Bahçede evin dış çeperinde ise başı ve toraksı kırmızı abdomeni siyah karıncalar var, şimdi onların türünü araştırıyorum.😅 benim ev ormana dönmüş o zaman. Bir dahakine kontrol için açınca kamera ile görüntülemeye çalışıcam, tekrardan görsel atarım.
Bu tanıma uyan pek çok tür var ama aklıma ilk gelen Crematogaster schmidti oldu, bir bak istersen. Camponotus cinsinin myrmentoma altcinsine ait türlerinden de olabilir.Bahçede evin dış çeperinde ise başı ve toraksı kırmızı abdomeni siyah karıncalar var, şimdi onların türünü araştırıyorum.
Tuğkan abinin kanalında cataglyphis nodus adlı videoya rastladım, çok benziyorlar ama hobiye yeni başlayanlar için önerilmiyor o yüzden uçuş dönemini beklemiyeceğim.Bu tanıma uyan pek çok tür var ama aklıma ilk gelen Crematogaster schmidti oldu, bir bak istersen. Camponotus cinsinin myrmentoma altcinsine ait türlerinden de olabilir.

Bahçemde şuan 2 tane kolonim var uçuşlarını bekliyorumTuğkan abinin kanalında cataglyphis nodus adlı videoya rastladım, çok benziyorlar ama hobiye yeni başlayanlar için önerilmiyor o yüzden uçuş dönemini beklemiyeceğim. Ekli dosyayı görüntüle 2431Ekli dosyayı görüntüle 2432