Kraliçe Karınca

Eren61

Yumurta
Üye
Ben yeni bir koloni kurmak istiyorum fakat aklıma takılan bir şey var. Benim kolonimin kraliçe karıncası ortalama ne kadar süre yaşar ve öldükren sonra ne olur?

Moderatör tarafında düzenlendi:

Antcolony

Larva
Üye
Ben yeni bir koloni kurmak istiyorum fakat aklıma takılan bir şey var. Benim kolonimin kraliçe karıncası ortalama ne kadar süre yaşar ve öldükren sonra ne olur?
Ne kadar yaşayacağını tam olarak bilemeyiz. Şöyle düşünün: Siz kedinizin ne kadar yaşayacağını biliyor musunuz? Fakat yaygın cinslerde ortalama 15-20 yıl yaşar ve hiçbir sorun olmazsa daha fazla da yaşayabilir. Kraliçe öldükten sonra ise işçiler işine devam eder ama artık yeni nesil gelmeyeceği için koloni biter.

yağızalp

Majör
Üye
@Antcolony açıklamış, ben de bir şey ekleyeyim: Akraba evliliği yapan türlerde koloni daha fazla yaşar çünkü bu koloniler alate ürettikleri evreye geldiklerinde kendi kanatlılarını çiftleştirip ölen kraliçenin yerine geçirebilirler.

el4nce

Süper Koloni
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
2005 yılında yapılan "Long live the queen: studying aging in social insects" çalışmasına göre kraliçeler ortalama 10 yıl yaşayabilen canlılardır. 1998'deki alıntılara göre 28 yıl yaşayabilen türler olmuştur. Kraliçe, düşük dış risk faktörleri sayesinde evrimsel süreçte çok yüksek bir yaşam süresine ulaşabilmiştir.

Multi queen kolonilerin oluşmasındaki en önemli sebeplerden biri de kraliçenin ölümünü kompanse edebilmektir. Karıncalar kraliçe ölümünü kompanse edebilmeyi çeşitli yollarla sağlayabildiğine dair veriler mevcuttur. Bunlardan bir tanesi farklı bir koloninin kraliçesini kabul etmedir. Bu durum doğada ne koşullarda yaşanabilir muallak ancak bizler, karınca hobicileri, bunun yaşanabileceğini bilmekteyiz.