Kraliçe karınca

eminclk

Yumurta
Üye
Merhabalar görseldeki kraliçe neredeyse 6 aydır benimle son baharda buldum kış denk geldiği için de dışarıya bırakamadım herhangi bir yumurtlama felan yapmadı kısır olduğunu düşünüyorum ne yapmalıyım .

İkinci olarak bu işe yeni başladığım idin formikaryum outvorld vs. Şeyler alamak istiyorum nereden alabilirim önerebileceğiniz bir site felan var mi ? teşekkürler .

Ekli dosyalar

• 20250324_194026.jpg
    20250324_194026.jpg
    18.9 KB · Görüntüleme: 20

egzotikçiftik

Brachypterous
Yardımsever
Makro Fotoğrafçı
Üye
Merhabalar görseldeki kraliçe neredeyse 6 aydır benimle son baharda buldum kış denk geldiği için de dışarıya bırakamadım herhangi bir yumurtlama felan yapmadı kısır olduğunu düşünüyorum ne yapmalıyım .

İkinci olarak bu işe yeni başladığım idin formikaryum outvorld vs. Şeyler alamak istiyorum nereden alabilirim önerebileceğiniz bir site felan var mi ? teşekkürler .
Henüz uygun sıcaklığı sağlayamamış olabilirsiniz, bence 21-25 derece arası bir yerde 1 hafta kadar tutun olmadı salarsınız.
Karınca malzemeleri olarak antstore türkiyeden çoğu şeyi bulabilirsiniz.

Moderatör tarafında düzenlendi:

Omewfaruk55

Majör
Yardımsever
Üye
Kış uykusuna yatırdınız mı?

gokdenizz

Nanitik
Üye
Eylül ayında bulunan kraliçeler çok verimli olmuyor bence onu bir yere koyun ve unutun yeni uçuşlarda yeni kraliçelerin peşine düşün bulduğunuz kraliçe yumurtladiktan sonra bakarsınız eğer hala yumurtlamadiysa eski kraliçeniz doğaya salın

Eylül ayında bulunan kraliçeler çok verimli olmuyor bence onu bir yere koyun ve unutun yeni uçuşlarda yeni kraliçelerin peşine düşün bulduğunuz kraliçe yumurtladiktan sonra bakarsınız eğer hala yumurtlamadiysa eski kraliçeniz doğaya salın
Yeni bulduğum messor cinsi kraliçemde 30 kadar yumurta oldu Eylül'de bulduğum kraliçede yumurtladi fakat daha beş altı tane yumurtası var ve yumurtlamıyor o yumurtalarla ilgileniyor sadece

eminclk

Yumurta
Üye
Kış uykusuna yatırdınız mı?
Herhangi bir kış uykusuna yatmadı arada besleme yapıyordum sürekli aktifti

henüz uygun sıcaklığı sağlayamamış olabilirsiniz, bence 21-25 derece arası bir yerde 1 hafta kadar tutun olmadı salarsınız.
karınca malzemeleri olarak antstore türkiyeden çoğu şeyi bulabilirsiniz.
6 aydır yani oda sıcaklığında surekli 22-23 derece içerisinde idi hala tutuyorum Erzurum da kar tam kalmadığı için havalar ısınınca doğaya salacagim

Omewfaruk55

Majör
Yardımsever
Üye
Kış uykusuna yatırılmayan kraliçelerde böyle durumlar gözlemlenebiliyor.

Moderatör tarafında düzenlendi:

pegasuZX

Brachypterous
Yardımsever
Üye
Buzdolabına koy ya da youtube de videolar var .

gelirlimurat

Yumurta
Üye
Kış boyunca 25-30 derecelerde yaşadıysa yumurtlamaması gayet normal.Kış döneminde hafif soğuklarda besleyebilseydiniz bu aylarda hemen hemen yumurtlamaya başlardı diye düşünüyorum.Diğer arkadaşlarında dediği gibi sağlıklı şekilde kış uykusuna yatması çözüm olabilir.

Omewfaruk55

Majör
Yardımsever
Üye
10-15 derecenin altında kış uykusuna yatırıyorlar kademeli olarak sıcaklığı düşürerek yatırabilirsiniz -25 -30 çok soğuk olur bence

pegasuZX

Brachypterous
Yardımsever
Üye
Buzdolabına koy en düşük -3 derece maksimum 15 derece olmalı. -20 çok fazla .