Kraliçe karınca yumurtlama sorunu

Eminnw

Larva
Üye
Kraliçem yaklaşık 4,5-5 aydır bende. İlk yumurtladığında her şey gayet güzel ilerliyordu ve kısa sürede işçi çıkacaktı. Ancak benim yaptığım bir hatadan dolayı fazla strese girdi ve yumurtalarını yedi.

İlk yumurtaları yedikten sonra yaklaşık 20 gün boyunca hiç bakmadım ve dokunmadım. Bu süreçte tekrar yumurtlamıştı, ancak haftada bir kontrol etmeme rağmen o yumurtalarını da yedi.

Daha sonra transfer süreci yaşandı. Transferin üzerinden yaklaşık 1,5 ay geçti fakat hâlâ yumurtlamadı. Son 15 gündür hiç bakmıyorum. Ondan önce haftada bir kez kontrol ediyordum, ancak artık strese girmemesi için 15 günde bir bakmayı düşünüyorum.

Elimden geleni yapıyorum ama her baktığımda, 5 saniyeliğine bile olsa, hemen dış pamuğa kaçıyor. Sizce ne yapmam gerekiyor? Neden yumurtlamıyor olabilir?

1000010533.jpg

Ekli dosyalar

• 1000010532.jpg
    1000010532.jpg
    57.3 KB · Görüntüleme: 4

ahmet55

Nanitik
Üye
Tüpün girişindeki pamuğu daha dibe itebilirsiniz alanın biraz büyük olduğündan dolayı strese giriyor olabilir.

yücehayvanat

Pupa
Üye
Hocam kraliçe claustral olduğu için bütün yumurtlama sürecini vücut sıvılarını kullanarak idare ediyordu yani uçuş kaslarını eritip hem larvaları hem kendini besliyordu büyük ihtimalle şuan kraliçeniz aşırı aç varsa mikro un kurdunu parçalayıp verebilirsiniz biraz da şekerli su takviyesi yapabilirsiniz