Kraliçe Karınca Satın Almak ve Başlangıç Tavsiyeleri Hk;

YalnızGaripAdam

Nanitik
Üye
Merhabalar,

Karınca hobisine yeni ilgi duymaya başladım ve bu alanda henüz çok yeniyim. Araştırmalara yeni başladım diyebilirim. Karıncalarla ilgilenmek istiyorum fakat ne yazık ki kraliçe karıncayı doğadan bulacak vaktim yok. Bu nedenle satın almayı düşünüyorum.

Öncelikle, kraliçe karınca satın alabileceğim güvenilir kaynakları sizlere sormak istiyorum. Biraz araştırma yaptım ve kraliçelerin yumurtalı ya da yumurtasız şekilde satıldığını fark ettim. Bu noktada birkaç sorum var:

- Yumurtasız bir kraliçe aldığımda, yanında işçi karınca olmadan da kendi başına yumurtlayabilir mi?
- Yumurtalı bir kraliçe almak bana ne gibi bir avantaj sağlar? Gelişim süreci açısından ciddi bir fark olur mu?

Ayrıca, kraliçeyi aldıktan sonra yapmam gerekenlerle ilgili bazı sorularım daha var:

- Kraliçeyi ilk aldığımda nasıl bir ortamda tutmalıyım?
- Ne ile beslemem gerekiyor? İlk dönemde besin ihtiyacı olur mu?
- İçmesi için suyu nasıl sağlamalıyım?
- Tüp ya da kurulum ortamında gerekli nemi nasıl ayarlayabilirim?
- Bir de çok merak ettiğim bir konu: Kraliçeyi ilk aldığımda tek başınayken, klasik tüp sisteminde tutmak yerine doğrudan bir formikaryuma koymam nasıl olur? Bu, süreci olumsuz etkiler mi yoksa mümkün mü?

Tüm bu konularda tecrübeli kişilerden tavsiye almak benim için çok önemli. Bu hobiye sağlıklı ve doğru bir başlangıç yapmak istiyorum.

Şimdiden vakit ayırıp yardımcı olan herkese çok teşekkür ederim!

pegasuZX

Gamergate
Üye
Hocam messor alacağını varsayalım. Öncelikle yumurtalı olması bir şey farkettirmez. İşçisi olmadan yumurtlayabilir. İşçi çıkana kadar beslemeyeceksin. Klasik test tüpü kurulumunda yaşayacak. Nem oranı ayarlamak zor olur ama gerek yok zaten. Kraliçe adapte olacaktır ve rahatsız olmayacaktır. Klasik tüpteki sulu pamuktan şu ihtiyacını giderecektir. Formikaryum meselesine gelirsek formikaryum hem büyük olduğu için strese sokacaktır hemde sıvı ihtiyacı aşırı zor olacaktır. Bu yüzden 50 işçi gibi sayılar olmadıkça geçilmez. Buraya hangi karıncayı alacağını at ben sana daha çok bilgi vereceğim.

YalnızGaripAdam

Nanitik
Üye
Hocam messor alacağını varsayalım. Öncelikle yumurtalı olması bir şey farkettirmez. İşçisi olmadan yumurtlayabilir. İşçi çıkana kadar beslemeyeceksin. Klasik test tüpü kurulumunda yaşayacak. Nem oranı ayarlamak zor olur ama gerek yok zaten. Kraliçe adapte olacaktır ve rahatsız olmayacaktır. Klasik tüpteki sulu pamuktan şu ihtiyacını giderecektir. Formikaryum meselesine gelirsek formikaryum hem büyük olduğu için strese sokacaktır hemde sıvı ihtiyacı aşırı zor olacaktır. Bu yüzden 50 işçi gibi sayılar olmadıkça geçilmez. Buraya hangi karıncayı alacağını at ben sana daha çok bilgi vereceğim.
Merhabalar,

Öncelikle verdiğiniz cevaplar için teşekkür ederim. Karıncalar hakkında verdiğiniz bilgiler oldukça faydalı oldu. İki farklı karınca ve karınca ürünleri satan site buldum ve Messor türü kraliçe karınca almaya karar verdim.

Dün biraz araştırma yaptım; kraliçe karıncanın tek başınayken de yumurtladığını, ancak döllenme olmadığı için bu yumurtalardan işçi karıncalar çıkmadığını öğrendim. Bu bilgi doğru mu?

Şimdilik aklıma takılan tek soru bu. Eğer mümkünse, Messor türüyle ilgili daha fazla detay paylaşırsanız çok memnun olurum.

Tekrar teşekkür ederim, iyi günler dilerim.

AnadolTR

Yumurta
Üye
Sitede yumurtalı yumurtasız kraliçe, koloni satışı veya takası yasak mı serbestse bi başlıkta toplanamaz mı. Bu hobiye başlayan herkes önce bi kere satın alıyo malum

YalnızGaripAdam

Nanitik
Üye
sitede yumurtalı yumurtasız kraliçe, koloni satışı veya takası yasak mı serbestse bi başlıkta toplanamaz mı
Merhabalar, foruma yeni katıldım ve bu konu hakkında pek bir bilgim yok. Konuya hakim olan, tecrübeli arkadaşlar yardımcı olursa çok sevinirim. Şimdiden teşekkür ederim.

pegasuZX

Gamergate
Üye
Merhabalar,

Öncelikle verdiğiniz cevaplar için teşekkür ederim. Karıncalar hakkında verdiğiniz bilgiler oldukça faydalı oldu. İki farklı karınca ve karınca ürünleri satan site buldum ve Messor türü kraliçe karınca almaya karar verdim.

Dün biraz araştırma yaptım; kraliçe karıncanın tek başınayken de yumurtladığını, ancak döllenme olmadığı için bu yumurtalardan işçi karıncalar çıkmadığını öğrendim. Bu bilgi doğru mu?

Şimdilik aklıma takılan tek soru bu. Eğer mümkünse, Messor türüyle ilgili daha fazla detay paylaşırsanız çok memnun olurum.

Tekrar teşekkür ederim, iyi günler dilerim.
Hocam soruna gelelim böyle bir şey mümkün. Hatta bazı satıcılar şuan bilmiyorum ama önceden bu yaşandı prenseslerin kanatlarını koparıp kraliçe diye sattılar. Ama bence şuan alacağın döllenmiştir. Detay vereyim. Hocam messorlar hasatçı oldukları için onlara çimen tohumu, kuş yemi ya da başka tohumları verebilirsiniz. Kolay cinsdir. Stres oranları azdır. Büyük bir cinstir. Kraliçeleri ortalama 10-16 mm arası boyutlardadır. Daha fazla bilgi için şu videoya bak.