kraliçe karınca ne zaman aramaya başlamalıyım?

mexin

Yumurta
Üye
Bu hobiye yeni başlayacağım. Kraliçe karınca ne zaman aramalıyım ve neler lazım?

kuzeykarıncabesici

Yumurta
Üye
kuzenimin dedigine göre bana önceden sormuştum ben ona bir dakika mesajını kopyalayıp atıyorum

Kraliçe Karınca Arama Zamanı​

1. Yaz Sonu ve Sonbahar: Kraliçe karıncalar genellikle yaz sonu ve sonbahar aylarında, üreme döneminde bulunabilir. Bu dönemlerde hava sıcaklığı uygun olduğunda, kraliçeler çiftleşmek için dışarı çıkarlar.
  2. Hava Durumu: Dışarıda sıcak ve nemli hava koşulları, kraliçe karınca bulma şansınızı artırır. Özellikle yağmur sonrası, karıncaların daha aktif olduğu zamanlardır.
  3. Yerli Türler: Hangi türleri bulmak istediğinize göre, yerel karınca türlerinin üreme dönemlerini araştırabilirsiniz. Bazı türler, belirli mevsimlerde daha yaygın olabilir.

Gerekli Malzemeler​

Karınca yetiştirmek için bazı temel malzemelere ihtiyacınız olacak:

1. Akvaryum veya Teraryum: Karıncalarınızı barındırmak için bir akvaryum veya teraryum seçin. Geniş bir alan, koloninin büyümesi için önemlidir.
  2. Yuva Malzemesi: Karıncalar için uygun bir yuva malzemesi seçin. Bu, doğal malzemeler (toprak, kum) veya hazır karınca yuvaları olabilir.
  3. Besin: Karıncaların beslenmesi için şekerli su, meyve parçaları veya özel karınca yemleri kullanabilirsiniz. Protein kaynakları da önemlidir, bu nedenle dondurulmuş böcekler veya protein yemleri eklemeyi düşünebilirsiniz.
  4. Su Kaynağı: Karıncaların suya erişimi olmalıdır. Küçük bir su kabı veya pamuk topu ile nemli bir ortam sağlamak yeterli olabilir.
  5. Termometre ve Higrometre: Sıcaklık ve nem seviyelerini kontrol etmek için bu aletler faydalı olacaktır. Karıncaların yaşam alanı için ideal sıcaklık genelde 24-28 °C arasıdır.
  6. Kapak: Akvaryum veya teraryumun üstü kapalı olmalı, böylece karıncalar dışarı çıkamaz. Ancak havalandırma deliklerinin olması önemlidir.

Ek İpuçları​

• Araştırma Yapın: Hangi tür karıncalarla ilgilendiğinizi öğrenmek için bolca araştırma yapın. Her türün farklı ihtiyaçları olabilir.
  • Sabırlı Olun: Kraliçe karıncayı bulmak ve sağlıklı bir koloni oluşturmak zaman alabilir. Sürecin tadını çıkarın ve sabırlı olun.
  • Toplama Yöntemi: Kraliçe karıncayı bulduğunuzda, onu nazikçe alıp uygun bir kapta saklayın. Hava deliklerinin olduğu bir kap kullanarak taşımak önemlidir.
  • iyi forumlar,

akvaryumhane

Yasaklı Üye
Yardımsever
Rehberkolik
Üye
Bu hobiye yeni başlayacağım. Kraliçe karınca ne zaman aramalıyım ve neler lazım?
Şu dönemlerde uçuşları var messor bulabilirsin. Havanın 20 derece üstü ve neminde (messor içim) 40ın üstünde olması yeterli ben daha bugün bir tane buldum. 22 derece 19nem oranında. Birde rüzgarın hızlı olmaması gerek. Onun haricinde ilk başta bir test tüpü ile başlayabilirsin sonradan koloni tüpte beslenmesi zor hale gelince formicariuma alabilirsin. İyi hobiler.

kuzeykarıncabesici

Yumurta
Üye
vallahi bilmiyorum kuzenim yani bu işlerle ilgilendiğini biliyorum diye ona sordum o direk böyle attı ben onu kopyalıp yapıştırdım ama o zaman şimdi nolur nolmaz siz dediğime güvenmeyin yani kuzenim kendi bilgileriylemi yazdı robotlamı yaptı bilmiyorum nolur nolmaz diye yazıyorumm