Koloni kurmaya yeni başlayacağım. Araştırdığımda bazı kişiler majorla Kraliçenin karışabileceğini söyledi. Majorla Kraliçeyi nasıl ayırt edebilirim?
Evet eğer 1 hafta boyunca karanlıkta bekletirseniz ve döllenmiş ise kanatlarını dökecektir umarım şuan kraliçeyi koyduğunuz kavanoz geçicidir tüpe koymanızı tavsiye ederimBen bugun kanatli buldum bi işe yararmi kanadinı dokermi?Ekli dosyayı görüntüle 39248
Görsel güzel ama yanlış bilgi vermeyelim. Asker kastı sadece Pheidolede yok. Türkiye'de Pheidole, Carebara ve Colobopsis cinslerinde asker kastı var. Belki dahası bile vardır ben bunları biliyorum.![]()
Bu görsel işine yarayacaktır. (yanlız soldier yani asker karıncalar sadece pheidole cinsinde var )
majorler daha buyuk oluyor. (messorlar için bu görsel örnek verilebilir)
Evet onlarda var yanlız ikisinden de birer tür bulunmakta yani nadirler o yüzden söylemek istemedim . Eksiği tamamladığın için teşekkürlerGörsel güzel ama yanlış bilgi vermeyelim. Asker kastı sadece Pheidolede yok. Türkiye'de Pheidole, Carebara ve Colobopsis cinslerinde asker kastı var. Belki dahası bile vardır ben bunları biliyorum.
Tüpe alicam zaten bu toplama kabimKraliçe karınca kanatını bazen dökemeyebiliyo bir sıkıntı olmaz bir süre sonra döker kendi kendine ve hızlıca karanlkk bir tüpe almanızı tavsiye ederim
Tüpe alicam zaten bu toplama kabimKraliçe karınca kanatını bazen dökemeyebiliyo bir sıkıntı olmaz bir süre sonra döker kendi kendine ve hızlıca karanlkk bir tüpe almanızı tavsiye ederim
Görseli biraz daha net çekmeniz gerekiyor ama sanırım işçi yakalamışsınız.Peki bu kraliçemi çok yakaladim
Ekli dosyayı görüntüle 39254
Işci bu kadar büyük oluyomuGörseli biraz daha net çekmeniz gerekiyor ama sanırım işçi yakalamışsınız.
Major işçi ise olabilir fakat fotoğraftan dolayı boyutu tam anlaşılmıyor.Işci bu kadar büyük oluyomu
(birazdan net fotograf aticam)
Ekli dosyayı görüntüle 39259kanka fazla yerinde durmuyo en iyi bu kadar cekebildim
Bu da sanırım Formica, bunu da net çekersiniz.Ben bugun kanatli buldum bi işe yararmi kanadinı dokermi?Ekli dosyayı görüntüle 39248
Yarın tüpe geçircem kraliçeyse sıkıntı yokİşçi değil kraliçe ama cinsini anlayamadım tüpe geçirdikten sonra net çekebilir misiniz?