Kraliçe karınca mı?

civan0

Yumurta
Üye
Selam arkadaşlar ilk olarak iyi bayramlar dilerim. Az önce etleri doğrarken kraliçe buldum 2 tane. Biri kanatlıydı, kanatsız olanı test tüpüne aldım ama tür hakkında hiç bilgim yok. Yardımınıza ihtiyacım var. Üstüne kırmızı şeffaf kağıt alıp ışık almayan bir yere koydum çok stresliydi.

Ekli dosyalar

• IMG_20250606_172836.jpg
    IMG_20250606_172836.jpg
    28 KB · Görüntüleme: 80
  • IMG_20250606_172830.jpg
    IMG_20250606_172830.jpg
    28.1 KB · Görüntüleme: 80
  • IMG_20250606_173036.jpg
    IMG_20250606_173036.jpg
    27 KB · Görüntüleme: 72
  • IMG_20250606_170217.jpg
    IMG_20250606_170217.jpg
    23.2 KB · Görüntüleme: 79
Moderatör tarafında düzenlendi:

pegasuZX

Gamergate
Üye
Formica rufibarbis grubundan kraliçe olduğunu düşünüyorum.

civan0

Yumurta
Üye
Son düzenleme:

egzotikçiftik

Intercaste
Yardımsever
Makro Fotoğrafçı
Üye
Teşekkür ederim peki besin olarak ne kullanmalıyım işciler çıktığında dikkat etmem gereken bir şey var mı

Teşekkür ederim

Peki ne şekilde ilerlemeliyim
Rica ederim. İşçiler çıkana kadar besleme yapmanıza gerek yok. İşçileri hızlı çıkacaktır 3-4 haftaya ilk işçileri alırsınız. İşçiler çıkana kadar yapmanız gereken tek şey tüp kurulumunu yapıp kraliçeye dokunmamak. Besin olarak canlı yem tüketirler.

civan0

Yumurta
Üye
Rica ederim. İşçiler çıkana kadar besleme yapmanıza gerek yok. İşçileri hızlı çıkacaktır 3-4 haftaya ilk işçileri alırsınız. İşçiler çıkana kadar yapmanız gereken tek şey tüp kurulumunu yapıp kraliçeye dokunmamak. Besin olarak canlı yem tüketirler.
Son olarak ben tüpü kurdum suyu kestiğim pamuk suyu iletiyor mu emin değilim biraz büyük ve sık pamuk yaptım sıkıntı olur mu

egzotikçiftik

Intercaste
Yardımsever
Makro Fotoğrafçı
Üye
Son olarak ben tüpü kurdum suyu kestiğim pamuk suyu iletiyor mu emin değilim biraz büyük ve sık pamuk yaptım sıkıntı olur mu
Pamuğu fazla kullanırsanız ucu ıslanmaz sürekli kuru kalır ve karıncalarınız suya erişemez. Kurulumdan emin değilseniz daha az pamuk kullanarak tekrar yapmanız iyi olacaktır.

egzotikçiftik

Intercaste
Yardımsever
Makro Fotoğrafçı
Üye
Hocam bugün uzaktan göz attım 3 tane yumurta vardı 1 günde mümkün mü
Evet mümkün hocam, yumurta sayısı daha da artacaktır. Artık yapmanız gereken tek şey hiçbir şey yapmamak. Formicalar özellikle ilk işçilerini çıkartana kadar çok stresli oluyor. Yumurtalarını çok kolay yiyebilen bir cins. Zaten çoğu cinsten hızlı işçi çıkartıyor tahmini 3-4 haftaya ilk işçilerini çıkartır o zamana kadar haftada bir kez bakın. Bulunduğu ortamın sessiz, titreşimsiz ve karanlık bir yer olduğundan emin olun. Tüpü bir yere kaldırın ve haftaya bu güne kadar açmayın.

civan0

Yumurta
Üye
Evet mümkün hocam, yumurta sayısı daha da artacaktır. Artık yapmanız gereken tek şey hiçbir şey yapmamak. Formicalar özellikle ilk işçilerini çıkartana kadar çok stresli oluyor. Yumurtalarını çok kolay yiyebilen bir cins. Zaten çoğu cinsten hızlı işçi çıkartıyor tahmini 3-4 haftaya ilk işçilerini çıkartır o zamana kadar haftada bir kez bakın. Bulunduğu ortamın sessiz, titreşimsiz ve karanlık bir yer olduğundan emin olun. Tüpü bir yere kaldırın ve haftaya bu güne kadar açmayın.
Tamam hocam teşekkür ederim

SHADOW_ALMATROS

Larva
Üye
Bu tür parazitik bir tür diye biliyorum ben yanlış bilmiyorsam hali hazırda bulunan bir koloniye sızıp orayı ele geçiriyor .

SHADOW_ALMATROS

Larva
Üye
Pek anlamadım hocam ne yapmam gerek bu konuda
Yani şöyle söyleyeyim benimde elimde bir formica türü var ve formica ile 2 kraliçesi olan bir deney tüpüm var fakat diğer kraliçeledinde işçisi yok sadece 1 tane kozali yumurtaları var sana önerim dışardan bir kraliçe bulup beraber aynı tüpe koyman yada hazır bir kolonin varsa ve riski göze aliyorsan diğer koloni ile birleştir kraliçe orayı kuşatacak ve diğer kolonin köle olarak ona hizmet edecek yalnız bu türün beslenmesi çok zor olduğunu söylüyorlar zorluk seviyesi 4 isminden de geldiği gibi formik yani formik asit asit atan bir tür çok bilgim yok ama bu türün hava dönüşümü falan var sanırım birde bu türün bakım rehberini yapan Türkiye'de yok çok kısıtlı kaynaklar var chat GPT bile bulamıyor ve bu türler Avrupa'da koruma altında.

Yani şöyle söyleyeyim benimde elimde bir formica türü var ve formica ile 2 kraliçesi olan bir deney tüpüm var fakat diğer kraliçeledinde işçisi yok sadece 1 tane kozali yumurtaları var sana önerim dışardan bir kraliçe bulup beraber aynı tüpe koyman yada hazır bir kolonin varsa ve riski göze aliyorsan diğer koloni ile birleştir kraliçe orayı kuşatacak ve diğer kolonin köle olarak ona hizmet edecek yalnız bu türün beslenmesi çok zor olduğunu söylüyorlar zorluk seviyesi 4 isminden de geldiği gibi formik yani formik asit asit atan bir tür çok bilgim yok ama bu türün hava dönüşümü falan var sanırım birde bu türün bakım rehberini yapan Türkiye'de yok çok kısıtlı kaynaklar var chat GPT bile bulamıyor ve bu türler Avrupa'da koruma altında.
Ama eğer yumurtası varsa dokunma belki benim dediğim türden biraz farklı olabilir.

PRS.macro

Süper Koloni
Moderatör
İlklerden
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Makro Fotoğrafçı
Üye
Görseldeki canlı Rufibarbis tür grubundan bir Formica, yani parazitik bir tür değil kesinlikle. Normal bakabilirsiniz. Yanlış yönlendirme yapmayalım lütfen 🙂

civan0

Yumurta
Üye
Arkadaşlar tüpe aldığım ilk gün abdomen kısmında orta sol tarafta bi su damlasına benzer bir şey farkettim ben tüpe alınca olduğunu düşünüyorum su mu bir problem mi anlayamadım neredeyse 3 gün olucak az önce ufaktan bir göz gezdirdim yaklaşık 10 yumurta falan vardı ama bu su damlasına benzeyen şey hala duruyordu beni çok rahatsız etti kafam takıldı var mı bilgisi olan görüntüsü tamamen şeffaf @PRS.macro @egzotikçiftik