Kraliçe Karınca bulmakta zorluk çekiyorum

GimliV2

Yumurta
Üye
Selamunaleyküm öncelikle, bir iki defa koloni kurmak için adım atsam bile kraliçe karınca bulamadım. Sürekli aramama rağmen 4 aydır karşıma 1 tane bile çıkmadı. Öyle sağda solda bakıyorumda millet çok kolay buluyor, nasıl buluyorsunuz anlamadım :D Bi yardım ederseniz sevinirim. <3

anakin

Süper Koloni
Yardımsever
Üye
Selamunaleyküm öncelikle, bir iki defa koloni kurmak için adım atsam bile kraliçe karınca bulamadım. Sürekli aramama rağmen 4 aydır karşıma 1 tane bile çıkmadı. Öyle sağda solda bakıyorumda millet çok kolay buluyor, nasıl buluyorsunuz anlamadım :D Bi yardım ederseniz sevinirim. <3
Kısral bir alana giderseniz bence bulmama şansınız yok. Ben istisnasız her kırsal bir yere gittiğimde kraliçe buluyorum (tabii uçuş mevsiminde kışın vs. değil). Şu ana kadar şehirde 3, kırsal bir alanda 10'dan fazla kraliçe buldum.

GimliV2

Yumurta
Üye
Kısral bir alana giderseniz bence bulmama şansınız yok. Ben istisnasız her kırsal bir yere gittiğimde kraliçe buluyorum (tabii uçuş mevsiminde kışın vs. değil). Şu ana kadar şehirde 3, kırsal bir alanda 10'dan fazla kraliçe buldum.
Kanka valla bakmadığım yer kalmadı 2 tane buldum fakat kanatlıydı, onlardan da bir şey çıkmadı

Sabah çık nemin yüksek olduğu zamanlarda çık
Sabah ezanında karınca aramaya gideceğim yarın :d

YasinK32

Yumurta
Üye
Kırsal alan dediğiniz topraklı biryer mi yoksa çimenlik vesaire mi? Bide nasıl arıyorsunuz ben yerlere baka baka yavaş yavaş yürüyorum ama ya ben göremiyorum ya da gerçekten karşıma çıkmıyor.

GimliV2

Yumurta
Üye
Kırsal alan dediğiniz topraklı biryer mi yoksa çimenlik vesaire mi? Bide nasıl arıyorsunuz ben yerlere baka baka yavaş yavaş yürüyorum ama ya ben göremiyorum ya da gerçekten karşıma çıkmıyor.
Ben genellikle çimenlerin kısa ve yok denilebilecek kadar az, bazen topraklı taşlı yolların kenarlarında arıyorum. 2 tane buldum ama çiftleşmemişler sanırım.

MustafaRhaedrix

Larva
Üye
Önemli olan şey uçuşun olması eger uçuş varsa her türlü bulursunuz hatta camdan odanıza bıle gırebılır ama ucuslar bıttı ıse kucuk ucuslarda nem sıcaklık ve saat onemlı tabı arayacagınız cınse gore degısıyor ve ben 15 yakın kralıce buldum suana kadar cogunlugunu yan mahhaldekı orta boyutlu bı partkan buldum dıgerlerını ıse kaldırımlarda pazar yerlerı gıbı duz yerlerde ve ılk bulduklarım dısında dıgerlerını hep sansa buldum

anakin

Süper Koloni
Yardımsever
Üye
Köy, tarla tarzında. Doğal alanlar yani. Yerlere dikkat ederek yavaşça yürüyorum. Sizin yaşadığınız yerde uçuşlar geç başlıyor olabilir sabırlı olmak lazım.

Çağlarumugül

Yumurta
Üye
Bende 2 aydır arıyordum izmirde ne kadar arasamda bulammıştım. Taki dün gece saat 23:20 kadar evde yemek yerken kanatlı bi kralice elime kondu belki çiftleşmiştir diye tüpe koydum. bir hafta sonra kontrol edeceğim yani biraz şans işi yok aradım bulamadım aramadığım zaman elime kondu

yücehayvanat

Pupa
Üye
Hocam ben aramadığım zamanlarda bile buluyorum örneğin sabah okula giderken saat 8 civarlarında bir sürü tetramorium kraliçesi buluyorum asıl olay çevrenizdeki kolonileri tanıyıp buna göre beklentiler içinde bulunmak mesela çevrenizde bir sürü messor kolonisi varsa aramaya sonbahar da başlamalısınız size tavsiyem oturduğunuz yerin etrafındaki kolonilerin bir listesini oluşturmanız bu sayede bir kraliçe bulduğunuz da neyle karşılaşabileceğinizi de aşağı yukarı tahmin etmiş olursunuz

conspire

Yumurta
Üye
Ben de saatlerce arayıp bulamıyordum fakat vaktinde aramak lazım bir tık. Dört kraliçe buldum farklı günlerde. Dördü de 25 derece ve 50 nem üzeriydi. Yağmurun peşine de çok çıkıyor. Parklarda çimenle kaldırımın birleştiği yerlerde, yuva yakınlarında arayabilirsin.