Kraliçe karınca bulmak

Ell

Yumurta
Üye
Merhabalar ben bu forumda yeniyim. Karıncalara uzun bir süredir ilgiliyim fakat yaşımın bakmaya uygun olmadığını düşündüğüm için bir türlü başlamamıştım. Bu aralar dışarıda kraliçe karınca bulma ihitmalim ve nasıl bulacağım ile ilgili bilgi verebilirseniz çok mutlu olurum. Şimdiden teşekkürler.

egzotikçiftik

Intercaste
Yardımsever
Makro Fotoğrafçı
Üye
Merhaba, yaşınızı bilmiyorum ama bu hobiye 11-12 li yaşlarda başlamış biri olarak rahatlıkla karınca bakabileceğinizi söyleyebilirim. Yeter ki merakınız olsun ve araştırın. Havalar artık ısındı diyebiliriz, bulma ihtimaliniz epey fazla. Şehirde yaşıyorsanız park, bahçe gibi yerlerde, kaldırımlarda aramaya başlayabilirsiniz. Bulmanız tamamen şansa bağlı. Rüzgarsız ve güneşli günlerde aramaya çıkabilirsiniz. Bulduğunuzda foruma kraliçenin fotoğrafını atarak cins tespiti yaptırabilirsiniz. 😊

ömer_

Pupa
Üye
Bende yeniyim ama kendim araştırdığım ve tecrübeden söyleyebilirim ki havanın 20 c°üstü, nem oranı da /50 üstü olan rüzgarsız akşam saatleri (güneşin batmasına bir veya iki saat kala) veya sabah erken saatleri ararsan bulabileceğini inanıyorum.Bu şartlar altında çoğu tür kraliçe karınca bulabilirsin uçuşlar çok.
Bulabileceğin yerler hakkında
-Taş altları
- kaldırım kenarları
-Yürüyüş yolları
Eğer gece çıktıysan da ,yoldaki direk büyük lambaların altlarına dikkat et.
Tabi herşeyden önce cam test tiplerini hazırda tut , cam test tüpün de yoksa şırınga dan yapanlar bunlarla ilgili internetden bulabilirsin.
-bulursanda tür sorgulama kısmından sana yardımcı olacaklardır iyi hobiler 🙂

• Beğendim
Tepkiler: Ell