Tamamen şans hocam. Sıcak ve nemli havalarda aramanız şansı arttırır. Ek olarak baktıpınız yerlerde önemli. Ne tarz yerde ve ne gibi bir yerde arıyorsunuz (köy, kasaba, şehir.) söylerseniz bakacağınız yerleri daha net söyleyebilirim.Arkadaşlar neredeyse 1 2 kilometre yürüdüm ama 1 tane kraliçe bulamadım. Bu kraliçe karıncayı nasıl bulacağım?
Köy aslında ama ve nemlide biryer hava da 30 derece felanTamamen şans hocam. Sıcak ve nemli havalarda aramanız şansı arttırır. Ek olarak baktıpınız yerlerde önemli. Ne tarz yerde ve ne gibi bir yerde arıyorsunuz (köy, kasaba, şehir.) söylerseniz bakacağınız yerleri daha net söyleyebilirim.
Aslında bulabileceğiniz yerler çok fazla oluyor köylerde. Önerim köyünüzde park ve bahçe tarzı yerler varsa oralara giderseniz iç kısımlarında toprağa yakın alanlarında arayabilirsiniz. Örneğin bir bahçede çiçek dikilirya. O çiçeklerin kaldırımlarının üstüne veya toprağın dibine bakabilirsiniz. Ek olarak yine kaldırımlardan örnek vereyim. Yan tarafta bolca toprak alan olan yerlerin kaldırım olan yerlerine yada toprağın düz olduğu, yani görüşünüzün olduğu alanlara bakabilirsiniz. Düğün salonlarında (özellikle bahçeli olanlarda.) Arayıp şansınızı orda deneyebilirsiniz. Yine köyünüzde mezarlık varsa onun dip köşelerinde pek vakit geçirmeden arayabilirsiniz. Şahsen mezarlığın yanından geçen aşağıdaki bir yolda her sene nereden baksak 30-40 tane kraliçe buluyorumdur. Birde çocuk parklarında bazen olabiliyorlar. Havanın 30 derece olduğu ve nemin fazla olduğu, ek olarak rüzgarında hafiften estiği havalarda aramak bulma şansını çok arttırıyor. (Tecrübeyle sabittir.😀) Onun dışında birde köylerde tarla yolları çok fazladır. O tarlaların kenarlarında da bulabilirsiniz.Köy aslında ama ve nemlide biryer hava da 30 derece felan
Ya aslında bu gün 3 4 tane yuva buldum ama hep major işçi var yarın saat 12 1 gibi mezarlığa bakarım 2 şey daha soracağım köyde olduğum için deney tüpü bulamadım ama şırınga ile yaptım sorun olurmu. birde kraliçelerin döllenmiş çıkma ihtimali şans mı yoksa belirti felan varmıAslında bulabileceğiniz yerler çok fazla oluyor köylerde. Önerim köyünüzde park ve bahçe tarzı yerler varsa oralara giderseniz iç kısımlarında toprağa yakın alanlarında arayabilirsiniz. Örneğin bir bahçede çiçek dikilirya. O çiçeklerin kaldırımlarının üstüne veya toprağın dibine bakabilirsiniz. Ek olarak yine kaldırımlardan örnek vereyim. Yan tarafta bolca toprak alan olan yerlerin kaldırım olan yerlerine yada toprağın düz olduğu, yani görüşünüzün olduğu alanlara bakabilirsiniz. Düğün salonlarında (özellikle bahçeli olanlarda.) Arayıp şansınızı orda deneyebilirsiniz. Yine köyünüzde mezarlık varsa onun dip köşelerinde pek vakit geçirmeden arayabilirsiniz. Şahsen mezarlığın yanından geçen aşağıdaki bir yolda her sene nereden baksak 30-40 tane kraliçe buluyorumdur. Birde çocuk parklarında bazen olabiliyorlar. Havanın 30 derece olduğu ve nemin fazla olduğu, ek olarak rüzgarında hafiften estiği havalarda aramak bulma şansını çok arttırıyor. (Tecrübeyle sabittir.😀) Onun dışında birde köylerde tarla yolları çok fazladır. O tarlaların kenarlarında da bulabilirsiniz.
Mezarlıkta uçuşlar çok oluyor oraya bakın. Döllenmiş olup olmadığını karanlık bir ortamda kraliçeyi 1-2 hafta kendi haline bırakın, kanadını dökerse döllenmiştir.Ya aslında bu gün 3 4 tane yuva buldum ama hep major işçi var yarın saat 12 1 gibi mezarlığa bakarım 2 şey daha soracağım köyde olduğum için deney tüpü bulamadım ama şırınga ile yaptım sorun olurmu. birde kraliçelerin döllenmiş çıkma ihtimali şans mı yoksa belirti felan varmı
Teşekkür ederimMezarlıkta uçuşlar çok oluyor oraya bakın. Döllenmiş olup olmadığını karanlık bir ortamda kraliçeyi 1-2 hafta kendi haline bırakın, kanadını dökerse döllenmiştir.
Arkadaşın desiği gibi karanlık ortamda tutmak iyi bir yöntem. Döllenip döllenmediği uçuşa bağlı bir durum. Şartlar eğer düzgün gitmişse ve yeteri dişi-erkek oranı olduysa bulduğunuz kraliçede muhtemelen döllenmiş olur. Yinede tamamen döllenmiş demek için yumurta beklemek lazım. Bazen içgüdüsel olarak kanat döker ama döllenmemiştir. Yada kanat döker, yumurtlar ama yumurtaları büyütemez mesela kısır çıkar. Tamamen şans işi. Yinede bulduğunuz kraliçenin bu şekilde çıkma ihtimali düşük. (Ben gibi bahtsız olup kısır kraliçeye denk gelmezseniz.😀) Şırınga içinde evet uygundur olur.Ya aslında bu gün 3 4 tane yuva buldum ama hep major işçi var yarın saat 12 1 gibi mezarlığa bakarım 2 şey daha soracağım köyde olduğum için deney tüpü bulamadım ama şırınga ile yaptım sorun olurmu. birde kraliçelerin döllenmiş çıkma ihtimali şans mı yoksa belirti felan varmı