Kraliçe karınca aktarma.

Rrdacer

Yumurta
Üye
Lasius niger kraliçe karıncamın henüz işçisi yok, sadece yumurtaları var. İlk başta onu şırıngada tuttuğumdan dolayı suyu azalmıştı. Bu nedenden dolayı yeni tüp aldım ve ona aktarmak istedim.

Dünden beri iki tüpü birleştirdim ve ışık tuttum fakat hiçbir yumurtasını ve kendisini oraya götürmedi. Sonrasında bir videodan gördüğüm üzere manuel, yani kendi elimle aktarmaya karar verdim. Bazı yumurtalar maalesef öldü ama çoğunu diğer tüpe aktarabildim.

Şu an karanlık bir ortamda beklemedeyim. Fakat biraz önce baktığımda yumurtalarını toplu bir halde gördüm ancak nemli kısımda değil, yuvanın girişine, yani dışarı çıkmaması için kapattığımız pamuğun olduğu kısma taşıdığını gördüm. Kendisi de oradaydı.

Bunun bir açıklaması var mıdır acaba? Yanlış bir şeyler mi yaptım, durum nedir sizce?

Antcolony

Minör
Üye
Lasius niger kraliçe karıncamın henüz işçisi yok, sadece yumurtaları var. İlk başta onu şırıngada tuttuğumdan dolayı suyu azalmıştı. Bu nedenden dolayı yeni tüp aldım ve ona aktarmak istedim.

Dünden beri iki tüpü birleştirdim ve ışık tuttum fakat hiçbir yumurtasını ve kendisini oraya götürmedi. Sonrasında bir videodan gördüğüm üzere manuel, yani kendi elimle aktarmaya karar verdim. Bazı yumurtalar maalesef öldü ama çoğunu diğer tüpe aktarabildim.

Şu an karanlık bir ortamda beklemedeyim. Fakat biraz önce baktığımda yumurtalarını toplu bir halde gördüm ancak nemli kısımda değil, yuvanın girişine, yani dışarı çıkmaması için kapattığımız pamuğun olduğu kısma taşıdığını gördüm. Kendisi de oradaydı.

Bunun bir açıklaması var mıdır acaba? Yanlış bir şeyler mi yaptım, durum nedir sizce?
Oradaki nemi daha iyi bulmuştur ve kraliçe yumurtalarını oraya taşımıştır. Zamanında bende messorlarda aynısını yapmıştım ve şu an outworlde bağlı. Geçen haftalarda medyaları çıktı.

İgnis

Larva
Üye
Lasius utanmasa su bitse de küf bassa da transfer olmamak için canını ortaya koyuyor resmen. Manuel transfer dışında ben daha hiçbir koloniyi transfer edemedim. İşçisi varken de durum aynı. Yanlış bir müdahale olduğunu düşünmüyorum. Kraliçenin yumurtaları nereye taşıdığı pek önemli değil çünkü o zaten nemi hoş bulduğu yere yerleştirecektir.

nevzatgns19

Nanitik
Üye
Ben küf başladığı için transfer başlattım bugün, 2 saat işim vardı. İşimi bitirip geldiğimde işçiler, yumurtalar her şey transfer olmuştu.