Kraliçe döllenmiş mi?

Eliif

Yumurta
Üye
Arkadaşım bakamadığı için tüpüyle kraliçe verdi. Yaklaşık 3 aydır onda kış uykusuna yatırdı sanırım ama çok iyi bakmadığını söyledi. Yani stresten dolayı yumurtlamama ihtimali yüksek daha önce yumurtladı mı o bilgim de yok. Bana vereli 20 gün oldu kendi kraliçem yumurtladı aynı koşullarda hemen hemen yan yana tüpteler. Bu kraliçe döllenmemiş olabilir mi öyleyse ne yapmalıyım? Doğaya mi bırakmam gerekir?

Moderatör tarafında düzenlendi:

el4nce

Süper Koloni
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
Bilgiler yetersiz. Nasıl bir ortamda kış uykusuna yattı? Kanatlı bir kraliçe mi? Verebildiğiniz kadar detay verin.

Eliif

Yumurta
Üye
Bilgiler yetersiz. Nasıl bir ortamda kış uykusuna yattı? Kanatlı bir kraliçe mi? Verebildiğiniz kadar detay verin.
Kış uykusu için balkona bırakmış 7 derece ile 13 derece arası bi yerdeyiz. Kanatsız kraliçe messor çok iyi bakılmadığını biliyorum susuz kalmıştı pamuktaki su da bitmişti maalesef geldiğinde şekerli suyla baya ilgilendi sonrasında toparladı. 5 güne bir bakıyorum bir terslik yok normal davranıyor.

el4nce

Süper Koloni
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
Şu an tuttuğunuz oda kaç derece?

Eliif

Yumurta
Üye
Şu an tuttuğunuz oda kaç derece?
Oda 25 derece kombi 30 da odanın karsisinda tupte durduklari için 20- 22 derecedir uzun tüpteki 4 5 yumurtalı digeri de yumurtlamayabilir değişkenleri göre ama değiskenler çok az döllenmemis bence eğer öyleyse zarar vermeden uçuştan önce mi bırakmam gerekir öyle olduğunu da ne kadar sürede anlayabilirim

Ekli dosyalar

• 20260210_130450.jpg
    20260210_130450.jpg
    24.3 KB · Görüntüleme: 4