Kraliçe bulmalı mıyım, yoksa satın mı almalıyım?

hakann54

Yumurta
Üye
Merhaba, ben bu hobiye yeni yeni merak saldım. Şu anda az çok bilgi öğrenme aşamasındayım. Dışarıdan kraliçe bulmak için daha hiçbir keşfe çıkmadım ama bu yıl burada çok kurak ve yağmursuz geçiyor. Nemli toprakta bulma şansı arttığı için şu an şansım biraz az. Akşam saatlerinde sokak lambalarının altına bakacağım. Eğer bulamazsam, internetten satın almak mantıklı mı? Eğer mantıklıysa ne türü almalıyım? Bakımı kolay ve strese çok fazla girmeyen bir tür önerir misiniz? Birazcık sabırsızım bu konularda. 🫤

mcmerdo

Larva
Üye
Hocam şu linkteki türlere tıklarsanız hepsinin zorluk seviyesi tek tek yazıyor, A seviye olanlardan birini seçerseniz sizin için kolay olur: https://karincaciftligim.com/forums/turlere-gore-bakim.39/

Burada da karınca uçuş takvimi var, şuan hangi türleri bulabileceğinize bakabilirsiniz: https://karincaciftligim.com/threads/hangi-karinca-hangi-aylarda-bulunur.50/post-229

İsterseniz sezon kapanana kadar arayın, bulamazsanız satın alma yoluna gidersiniz. Antistic, ant store turkey, undergroundworld gibi sitelerden alabilirsiniz.

Ayrıca bir süre kurak gittikten sonra yağmur yağdığında kolonilerin bunu fırsat bilip kraliçe çıkarma ihtimallerinin baya arttığını duymuştum ama kesin bir bilgi değil. O yüzden yağmur yapmasını bekleyebilirsiniz.

• Beğendim
Tepkiler: GAR

hakann54

Yumurta
Üye
Hocam şu linkteki türlere tıklarsanız hepsinin zorluk seviyesi tek tek yazıyor, A seviye olanlardan birini seçerseniz sizin için kolay olur: https://karincaciftligim.com/forums/turlere-gore-bakim.39/

Burada da karınca uçuş takvimi var, şuan hangi türleri bulabileceğinize bakabilirsiniz: https://karincaciftligim.com/threads/hangi-karinca-hangi-aylarda-bulunur.50/post-229

İsterseniz sezon kapanana kadar arayın, bulamazsanız satın alma yoluna gidersiniz. Antistic, ant store turkey, undergroundworld gibi sitelerden alabilirsiniz.

Ayrıca bir süre kurak gittikten sonra yağmur yağdığında kolonilerin bunu fırsat bilip kraliçe çıkarma ihtimallerinin baya arttığını duymuştum ama kesin bir bilgi değil. O yüzden yağmur yapmasını bekleyebilirsiniz.
Anladım peki kendi sulanmış bahçeler vesaire oralarda bulabilir miyim?

mcmerdo

Larva
Üye
Bulabilirsin de çimenlerin otların içinde görmek zor olduğundan açıklık alan olmalı. Her an bulabilirsiniz ama yağmur durduktan sonra gün içinde ve yağmurdan sonraki 3 4 gün, rüzgarsız havada bulma ihtimaliniz artar. Yanınızda tüple gezin hiç ummadığınız anda karşınıza çıkabilir

CLYENSE

Nanitik
Üye
Öncelikle, yağmur önemli bir faktör olsa da, yağmur yağmadı diye uçuşlar mutlaka aksar ya da hiç gerçekleşmez diye bir şey yoktur. Kraliçe bulmak için park gibi açık alanlarda, çimenliklerde, gölgeli bölgelerde ya da akşam saatlerinde sokak lambalarının altında bekleyebilirsiniz.

Ben kendi kraliçemi, yakınımda büyük bir koloni olduğunu düşündüğüm bir Lasius kolonisini zaman zaman gözlemleyerek buldum. Son gözlemimde uçuş yaptıklarını fark ettim. Bu nedenle, siz de çevrenizdeki kolonilere göz atmanızı tavsiye ederim.

Unutmayın ki Camponotus sanctus gibi türler bile bozkırlarda ve kurak bölgelerde yuva yapabiliyor. Bu yüzden sadece düzenli yürüyüşler yaparak çevrenizdeki kolonileri fark etmeye çalışın. Hem spor yapmış olursunuz hem de kraliçe arayabilirsiniz.

Ama bu işin en önemli faktörlerinden biri de şans. Bazen sadece şanslı olmanız gerekebilir. Şimdilik anlatacaklarım bu kadar. Farklı bir konuda takılırsanız her zaman yazabilirsiniz. ;)

holloway

Larva
Üye
Eğer spesifik bir cins istemiyorsanız satın almanızı tavsiye etmem. Şu sıralar fazlasıyla uçuş var. Şansınızı arttırmak adına rüzgarsız akşamlarda lambaların altına, reklam panolarına, ATM ekranlarına bakabilirsiniz.

sadosdas

Yumurta
Üye
Sayın arkadaşım kolay gelsin. Şunu da eklemek lazım ki istemezse mabud neylesin sultan Mahmud. Hayırlı hobiler ve forumlar dilerim.

BayTheCruel

Pupa
Üye
Merhaba, ben bu hobiye yeni yeni merak saldım. Şu anda az çok bilgi öğrenme aşamasındayım. Dışarıdan kraliçe bulmak için daha hiçbir keşfe çıkmadım ama bu yıl burada çok kurak ve yağmursuz geçiyor. Nemli toprakta bulma şansı arttığı için şu an şansım biraz az. Akşam saatlerinde sokak lambalarının altına bakacağım. Eğer bulamazsam, internetten satın almak mantıklı mı? Eğer mantıklıysa ne türü almalıyım? Bakımı kolay ve strese çok fazla girmeyen bir tür önerir misiniz? Birazcık sabırsızım bu konularda. 🫤
bu bir tavsiyedir; sadece aramaya çıktığında değil günlük hayatında gezerkende yanında tüp bulundur hiç ummadığın zamanda karşına çıkabilir. İyi şanslar.

Kaganrelis

Larva
Üye
Lasius niger alabilirsiniz karınca sanatı gibi sitelerden

GAR

Nanitik
Üye
Lasius niger alabilirsiniz karınca sanatı gibi sitelerden
Satın almaya kesinlikle karşıyım, doğada çok kolay bulunabilecek bir canlı için para ödemek çok gereksiz bir şey. Günde 20 dakika gezilerek bulunabilecek bir canlı hem işin zevki aramakta, kraliçeyi görünce gelen o mutlulukta. Sadece gereken araştırmayı yapıp diğer kişiler ne şartlarda bulmuş ona bakıp buna göre aramak gerekiyor. Zaten hayvan kargoda ölü gelebiliyor, boşuna uğraşmak yerine kargo gelene kadar kraliçe kesinlikle bulunur bence.

ontix

Larva
Üye
Satın almaya kesinlikle karşıyım, doğada çok kolay bulunabilecek bir canlı için para ödemek çok gereksiz bir şey. Günde 20 dakika gezilerek bulunabilecek bir canlı hem işin zevki aramakta, kraliçeyi görünce gelen o mutlulukta. Sadece gereken araştırmayı yapıp diğer kişiler ne şartlarda bulmuş ona bakıp buna göre aramak gerekiyor. Zaten hayvan kargoda ölü gelebiliyor, boşuna uğraşmak yerine kargo gelene kadar kraliçe kesinlikle bulunur bence.
Öncelik meselesi.

Ev temizliğini de kendimiz yapabiliriz fakat farklı önceliklerimiz ve konfor beklentimiz olduğu için kadına ücretini ödeyerek yaptırıyoruz.

Karınca satın alan kişi de bahsettiğiniz 20 dakika arama işini başkasına taşere edebilir pekala.

Mümkün olan her şeyi yapmıyoruz bu hayatta.

Buradaki bazı kişilerin karınca satın alımını nişan atıp kayınvalideyle evlenmek gibi bir ayıp olarak gördüğünü fark ettim. Çok basit bir olay halbuki.

GAR

Nanitik
Üye
Öncelik meselesi.

Ev temizliğini de kendimiz yapabiliriz fakat farklı önceliklerimiz ve konfor beklentimiz olduğu için kadına ücretini ödeyerek yaptırıyoruz.

Karınca satın alan kişi de bahsettiğiniz 20 dakika arama işini başkasına taşere edebilir pekala.

Buradaki bazı kişilerin karınca satın alımını nişan atıp kayınvalideyle evlenmek gibi bir ayıp olarak gördüğünü fark ettim. Çok basit bir olay halbuki.
Sadece işe/okula giderken yolda rastlanan bir şeye para vermek yerine, o parayla onun canlı yemini ya da formikaryumunu almanızı istiyoruz. Yani dışarı çıkıp biraz yürümek bu kadar zahmetli mi gerçekten? Sadece boşa verilen paraya karşıyım, hayvan zarar görmüş şekilde ulaşabiliyor ve kargoyu açarken kanıt yoksa para puf oluyor. Buna nasıl destek verebilirim bilmiyorum, desteklediğim tek şey yurt dışından egzotik türler getirmek, tabii bunlarda yüksek tecrübe istiyor.

Kaanınçiftliği

Media
Üye
Dostum az önce evime ayağıma kraliçe kondu üstünden 15 dakika ya geçmiştir ya geçmemiştir bence satın alma.

• Beğendim
Tepkiler: GAR

CLYENSE

Nanitik
Üye
Öncelik meselesi.

Merhabalar Ontix,
Öncelikle umarım iyisindir. Bu mesajla birlikte, bu konudaki “satın alma” tartışmasının son bulmasının hepimiz için daha sağlıklı olacağını düşünüyorum.

Elbette herkes kraliçe satın alabilir. Ancak sizin örneklerinizde geçen “konfor” gibi bazı ifadeler bana biraz yersiz ve anlamsız geldi. Bizim arkadaşımıza önerimiz, ilk karıncasını deneyim ve tecrübe kazanmak amacıyla satın alması yönünde. Fakat bundan sonraki kraliçelerini veya canlılarını satın almak yerine, doğadan kendi emeğiyle bulması gerektiğini düşünüyorum. Çünkü bu hobinin en keyifli yanlarından biri, kraliçeyi doğada arayıp bulmak, onu gözlemlemek, gelişimini takip etmek ve bu süreçte bilgi edinmektir.

Elbette bazı kişilerin işi veya okul nedeniyle fazla vakti olmayabilir. Bu durumda da boş zamanlarınızda kısa yürüyüşlerle kraliçe aramak güzel bir alternatif olabilir.

Kraliçe satın almak ya da bu tür canlılara bir bedel ödemek kesinlikle ayıp ya da yanlış bir şey değil. Ancak bu hobinin gerçek tadı, biraz mücadele edip kendi emeğinizle bulduğunuz bir canlıyı büyütmek ve onun hakkında araştırmalar yaparak gelişimini takip etmektir.

Bu mesajla birlikte konunun daha fazla uzamasına gerek olmadığını düşünüyorum, zira toplulukta çok daha acil ve dikkat gerektiren başka konular da var.

Son olarak, konu sahibi arkadaşımız; aklına takılan farklı bir şey olursa lütfen çekinmeden tekrar sor. Her zaman burada seni bekliyor olacağız.

Herkese keyifli ve eğlenceli hobiler dilerim!
;)

ontix

Larva
Üye
Merhabalar Ontix,
Öncelikle umarım iyisindir. Bu mesajla birlikte, bu konudaki “satın alma” tartışmasının son bulmasının hepimiz için daha sağlıklı olacağını düşünüyorum.

Elbette herkes kraliçe satın alabilir. Ancak sizin örneklerinizde geçen “konfor” gibi bazı ifadeler bana biraz yersiz ve anlamsız geldi. Bizim arkadaşımıza önerimiz, ilk karıncasını deneyim ve tecrübe kazanmak amacıyla satın alması yönünde. Fakat bundan sonraki kraliçelerini veya canlılarını satın almak yerine, doğadan kendi emeğiyle bulması gerektiğini düşünüyorum. Çünkü bu hobinin en keyifli yanlarından biri, kraliçeyi doğada arayıp bulmak, onu gözlemlemek, gelişimini takip etmek ve bu süreçte bilgi edinmektir.

Elbette bazı kişilerin işi veya okul nedeniyle fazla vakti olmayabilir. Bu durumda da boş zamanlarınızda kısa yürüyüşlerle kraliçe aramak güzel bir alternatif olabilir.

Kraliçe satın almak ya da bu tür canlılara bir bedel ödemek kesinlikle ayıp ya da yanlış bir şey değil. Ancak bu hobinin gerçek tadı, biraz mücadele edip kendi emeğinizle bulduğunuz bir canlıyı büyütmek ve onun hakkında araştırmalar yaparak gelişimini takip etmektir.

Bu mesajla birlikte konunun daha fazla uzamasına gerek olmadığını düşünüyorum, zira toplulukta çok daha acil ve dikkat gerektiren başka konular da var.

Son olarak, konu sahibi arkadaşımız; aklına takılan farklı bir şey olursa lütfen çekinmeden tekrar sor. Her zaman burada seni bekliyor olacağız.

Herkese keyifli ve eğlenceli hobiler dilerim!
;)

Yanlış olan nokta şu: İnsanlar karınca beslemek istiyor ve bu soruyu bu nedenle soruyor. Siz ise karınca aramayı tavsiye ediyorsunuz. Oysa bu ikisi çok farklı şeyler. Aldıkları zevk, karınca arama kısmından değil; emek vererek koloniyi büyütme kısmından geliyor. Ayrıca tecrübesiz bir insanın kraliçeyi yakalamaya çalışırken %90 ihtimalle zarar verecek/öldürecek olması da bir gerçek.

Ben sadece 100-200 TL gibi komik maliyeti olan bir satın alma yerine asla emek harcamayacağımı fikir olarak belirttim (Tıpkı 30-40 TL satın alma maliyeti olan domatesi üretmek için tercihen emek harcamamak gibi) Ve asla saatlerce karınca arayan kişilere "neden arıyor" demedim. Pekala bir insan bundan müthiş bir zevk alıyor olabilir. Fakat arama kısmının "karınca beslemek" ile hiçbir alakası yok. Bir şeyi aramakla bir şeye bakmak İki farklı hobi benim gözümde.

Son düzenleme: