Kraliçe bulma sorunu

ENUSHY

Yumurta
Üye
Merhaba, Ankara etimesgut ilçesinde yaşıyorum. Eryaman civarlarında da işe gidiyorum. Genellikle yağmur sonrası güneşli havada park ve birkaç farklı yerde aramalar yaptım ama hiç bulamadım. Uçuş dönemi geçtiği için mi bu şekilde fakat uçuş takviminde temmuz ayında birçok türde de uçuş var görünüyor. Yardımcı olursanız sevinirim.

Kiviant

Larva
Üye
Uçuşlar eğerki hava şartları uygunsa her zaman olabilir diye biliyorum belki yanlış zamanda veya yanlış yerde arıyor olabilirsiniz şu an Ankara'da hava nasıl bilmiyorum ama hafif yağmurlu bir günün yarınında hava uygunsa aramanız daha iyi olacaktır. Birde ankarada çok fazla bina var diye biliyorum boş bir toprak arazi veya sessiz sakin bir yerde ararsanız yüksek ihtimalle bulacağınızı düşünüyorum hocam.

anakin

Süper Koloni
Yardımsever
Forum Delisi
Üye
Merhaba, Ankara etimesgut ilçesinde yaşıyorum. Eryaman civarlarında da işe gidiyorum. Genellikle yağmur sonrası güneşli havada park ve birkaç farklı yerde aramalar yaptım ama hiç bulamadım. Uçuş dönemi geçtiği için mi bu şekilde fakat uçuş takviminde temmuz ayında birçok türde de uçuş var görünüyor. Yardımcı olursanız sevinirim.
Kraliçe aradığınız yer şehrin ne kadar içindeyse kraliçe bulmak o kadar zorlaşıyor. Eğer vakit ayırabilirseniz doğadan uzak, köy tarzı yerlere girmenizi öneririm. Şehirde de var ama kesinlikle şehirden uzak bölgelerdeki kadar değil. Eğer şehirden uzak bir yere gidemiyorsanız yapabileceğiniz en iyi şey umudunuzu yitirmemek olacaktır. Ben de Ankara’da yaşıyorum, şehir içinde de bir çok kraliçe buldum (evimin içinde bile). Geçenlerde Altınparkta lasius uçuşu oldu oraya bakabilirsiniz.

ArdaCls

Larva
Üye
Ben şans olduğunu düşünüyorum ama dış faktörlerde etkili tabiki.

yücehayvanat

Nanitik
Üye
Yapabileceğiniz ilk şey evinizin etrafını işe giderken, markete giderken vs. inceleyip evinizin çevresindeki kolonileri gözlemleyip hangi cins/tür olduğunu not etmeniz bu sayede etrafınızdaki kolonilere bakarak hangi mevsimde veya günün hangi saatinde aramanız gerektiğini öğrenebilirsiniz şehir içinde olmanız bence problem değil ben bulduğum kraliçelerin birçoğunu şehir içinde buldum ama fırsat buldukça şehir dışında da arayabilirsiniz