Koza

Kiviant

Pupa
Üye
Birde bu şekilde kumdan garip bir yapı yaptı,Koza olduğunu düşünmüyorum. Ne olabilir acaba?20260718_121834.jpg

Kiviant

Pupa
Üye
Tekrardan merhabalar. Kraliçem yaptığım düzenekten firar etmiş😓 fakat pupalar duruyor,sizce ne yapmalıyım

det

Nanitik
Üye
Tekrardan merhabalar. Kraliçem yaptığım düzenekten firar etmiş😓 fakat pupalar duruyor,sizce ne yapmalıyım
Evde arayın, hala evde olabilir. Ben gece yatatrken outworld kapağını açık unutmuştum, Cataglyphis kraliçesini sabah salonda bulmuştum.

Kiviant

Pupa
Üye
Evde arayın, hala evde olabilir. Ben gece yatatrken outworld kapağını açık unutmuştum, Cataglyphis kraliçesini sabah salonda bulmuştum.
Balkonda duruyordu muhtemelen bulamam bir daha

Yeni bir kraliçe bulun eğer bulamıyacağınızı düşünüyorsanız yakındaki bir catagylphis kolonisinde ekleyin pupaları
Evde Cataglyphis kraliçem var

Aslında benim de aklıma geldi farklı bir kraliçe koymak ama kokularının uyuşmamasından korkuyorum.

det

Nanitik
Üye
Evde Cataglyphis kraliçem var

Aslında benim de aklıma geldi farklı bir kraliçe koymak ama kokularının uyuşmamasından korkuyorum.
Kraliçe kaçmışsa zaten brood(yumurta, larva vb.) ölür, o yüzden kabul etmezse yine öleceği için bence farklı kraliçe koymak mantıklı olur. Ben olsam denerdim.

Kiviant

Pupa
Üye
Sizce hangi kraliçemi koymalıyım

Kraliçe 120260719_150610.jpg

Kraliçe 220260719_150636.jpg

Kraliçe 320260719_150647.jpg

Ve son olarak kraliçe 4 20260719_150702.jpg

Kraliçe 4'ün göründüğü gibi test tüpü küf yapmış

det

Nanitik
Üye
Sizce hangi kraliçemi koymalıyım
Hepsi aynı tür mü? (Kaçan dahil hepsini aynı yer ve zamanda mı buldunuz) Aynı tür olan bir kraliçeyi koymanız iyi olur, onun dışında pek de öyle ayrım yapılacak bir şey olduğunu düşünmüyorum. Belki daha sağlıklı gördüğünüzü koyabilirsiniz.

Kiviant

Pupa
Üye
Hepsi aynı tür mü? (Kaçan dahil hepsini aynı yer ve zamanda mı buldunuz) Aynı tür olan bir kraliçeyi koymanız iyi olur, onun dışında pek de öyle ayrım yapılacak bir şey olduğunu düşünmüyorum. Belki daha sağlıklı gördüğünüzü koyabilirsiniz.
Bulduğum yerlerin arasında 2 3 km fark vardır en fazla ama her birini nerede bulduğumu hatırlamıyorum.

Pupalı kraliçenize ekleyebilirsiniz
Pupalı kraliçem yok muhtemelen gördüğünüz dubia bacağıdır.

det

Nanitik
Üye
Bulduğum yerlerin arasında 2 3 km fark vardır en fazla ama her birini nerede bulduğumu hatırlamıyorum.
Zamanlar farklı mı? Ben olsam varsa bulunma zamanı ve yeri kaçan kraliçeye yakın olanı seçerdim, yoksa da kaçan kraliçeye en çok benzeyeni.

Kiviant

Pupa
Üye
Zamanlar farklı mı? Ben olsam varsa bulunma zamanı ve yeri kaçan kraliçeye yakın olanı seçerdim, yoksa da kaçan kraliçeye en çok benzeyeni.
1 tanesi hariç çoğu aynı zamanda koyarım aklına yatanı seçim farkı yoksa.

Kiviant

Pupa
Üye
Nasıl yani? O düzeneği mi diyosunuz? Eğer düzelttiyseniz(kaçamayacaksa yani) arenaya koyabilirsiniz. Nemli ve karanlık yeri kendisi bulur.
Evet düzenekten bahsediyorum. Kraliçeyi Zar zor koydum fakat şu an aşırı stresli birşey olmaz inşallah.

Kiviant

Pupa
Üye
Kraliçeyi koydum fakat gözlemlerime göre pupalarla hiç ilgilenmiyor pupaların etrafında saçma bir kum var Koza gibi değil pupalar böyle tamamlanmamış birşeyin içinden çıkabilir mi? Ya da kraliçe tamamlar mı?