Köpek balığı almak istiyorum

Abdullah09

Yumurta
Üye
30-50 cm arası bir köpek balığı istiyorum, hangi tür ve nerden alabilirim? Bütçem 2000-3500 belki biraz daha arttırabilirim yardımcı olursanız sevinirim.

Moderatör tarafında düzenlendi:

Emir123

Yumurta
Yardımsever
Üye
30-50 cm arası bir köpek balığı istiyorum, hangi tür ve nerden alabilirim? Bütçem 2000-3500 belki biraz daha arttırabilirim yardımcı olursanız sevinirim.
Gerçek köpekbalığı tabiki alamazsın , pegasus 20cm olanları 1250 ye fln satıyorlar

SkySea53

Larva
Üye
sahibinden'de bulabilirsiniz, Challenger ve pengasus türlerini öneririm satılan pek fazla tür yok zaten challenger 30cm 1000tl ye bulabilirsiniz

Utgea

Media
Yardımsever
Ansiklopedik İnsan
Deneyimli Hobici
Rehberkolik
Üye
Ustam akvaryumda beslenebilecek challanger ve pengasuslar göl balığıdır akvaryum değil illaki akvaryumda bakacam derseniz de minimum 1-2 tonluk bir akvaryum olması gerekir fakat yine de sağlıklı olmaz.

Abdullah09

Yumurta
Üye
Ustam akvaryumda beslenebilecek challanger ve pengasuslar göl balığıdır akvaryum değil illaki akvaryumda bakacam derseniz de minimum 1-2 tonluk bir akvaryum olması gerekir fakat yine de sağlıklı olmaz.
Akvaryumun çok büyük olması biraz zor emin önünde 15 cm boyunda, küçük akvaryumda satılıyor onları düşünüyorum veya bna izlemesi zavkli bir balık türü onerirminiz 2000tl bütçeyle

Abdullah09

Yumurta
Üye
Veya izlemsi zevkli karışık türlerden olan bitkili bir akvaryum istiyorum ama bütçem düşük olduğu için biraz zor gibi

Utgea

Media
Yardımsever
Ansiklopedik İnsan
Deneyimli Hobici
Rehberkolik
Üye
Akvaryumun çok büyük olması biraz zor emin önünde 15 cm boyunda, küçük akvaryumda satılıyor onları düşünüyorum veya bna izlemesi zavkli bir balık türü onerirminiz 2000tl bütçeyle
Dediğiniz türler gerçekten hızlı ve çok fazla büyüten türlerdir ve dediğim gibi akvaryumda bakılması uygun türler değildir. Tür önerisi için akvaryumun kaç lt ya da en fazla kaç lt bir akvaryum edinebilirsin onu yazarsan daha iyi yardımcı olabiliriz.

Pirana içinde minimum 300-400lt bir akvaryum gerekli olacaktır

Abdullah09

Yumurta
Üye
Dediğiniz türler gerçekten hızlı ve çok fazla büyüten türlerdir ve dediğim gibi akvaryumda bakılması uygun türler değildir. Tür önerisi için akvaryumun kaç lt ya da en fazla kaç lt bir akvaryum edinebilirsin onu yazarsan daha iyi yardımcı olabiliriz.

Pirana içinde minimum 300-400lt bir akvaryum gerekli olacaktır
Akvaryum fiyatlarına baktım hiç birşey anlaşılmıyor 500litre bı akvaryumun ortalama fiyatı nedir? Birde emin önünde baktığım türler adama en fazla 25-30 cm olur dedi ve orda birsurusu küçücük akvaryumda şu an 10-15 cm boylarındalar

Utgea

Media
Yardımsever
Ansiklopedik İnsan
Deneyimli Hobici
Rehberkolik
Üye
Akvaryum fiyatlarına baktım hiç birşey anlaşılmıyor 500litre bı akvaryumun ortalama fiyatı nedir? Birde emin önünde baktığım türler adama en fazla 25-30 cm olur dedi ve orda birsurusu küçücük akvaryumda şu an 10-15 cm boylarındalar
500 lt akvaryumun fiyatı cam türüne, sıfır mı 2. el mi oluşuna, Cam Kalınlığına, İşçiliğine, Yapan veya yaptıracağınız yere göre çok fark etmekte. Ama 500lt de asıl sorun eğer sizin bütçeniz tamamı 2000tl ise filtrasyon konusu olacaktır. O hacimde bir akvaryumu filtre etmek için gerekecek dış filtre ya da sumpın maliyeti zaten 2000tl hatta muhtemelen çok daha fazla olacaktır. Baktığınız tür pengasus ise hayır 25-30 değil 1 metreyi bile geçecek kadar büyüyebilen türlerdir. Ayrıca ben hobide kendini kanıtlamış akvaryumculardan başka hiçbir peyshopa güvenemiyorum. Akvaryumcuların bir çoğunun dediğine bakılırsa metilen mavisi ile bakteri kültürü oluşturulmuş küçük bir fanusta 2-3 tane japon balığı filtrasyon olmadan renkli taşlar ve yapay bitkilerle de yaşayabiliyor ona bakılırsa.

YigitTr

Yumurta
Üye
Hayır, onları geniş 250 ltlik akvaryum dada besleyebiliriz.

YigitTr

Yumurta
Üye
100cm 150 lt akvaryumlar 3000 TLden aşağı değil, ondan dolayı daha küçük akvaryumda beslenebilen uysal türleri almanı öneririm.

YigitTr

Yumurta
Üye
Izlemesi zevkli, nadir bulunan siyah vatozun melezini alabilirsin. Pembemsi turuncu renkteler. Çok güzel türlerdir akvaryumu hem temizler hemde hoş görünür. Ayrıca birkaçtane çöpçü balığı ve minik tür cikletlerle çok güzel akvaryum oluşturabilirsiniz. Bunları ortalama 70-110 litre arası akvaryumda besleyebilirsiniz. Akvaryumu yosunlarla otlarla ve birkaç küçük türlede hoş bir hava yatmasını sağlayabilirsiniz.

Utgea

Media
Yardımsever
Ansiklopedik İnsan
Deneyimli Hobici
Rehberkolik
Üye
Izlemesi zevkli, nadir bulunan siyah vatozun melezini alabilirsin. Pembemsi turuncu renkteler. Çok güzel türlerdir akvaryumu hem temizler hemde hoş görünür. Ayrıca birkaçtane çöpçü balığı ve minik tür cikletlerle çok güzel akvaryum oluşturabilirsiniz. Bunları ortalama 70-110 litre arası akvaryumda besleyebilirsiniz. Akvaryumu yosunlarla otlarla ve birkaç küçük türlede hoş bir hava yatmasını sağlayabilirsiniz.
Bahsedilen turuncu vatoz muhtemelen L144 türü evet beslenebilir. Corydoras ve plecoları 100lt de birlikte beslemenizi tavsiye etmem birlikte uyum içinde yaşarlar fakat coryler minimum 6 lı sürü olarak beslenmeleri gerektiği için iki türü birlikte beslerseniz bu sefer diğer canlılardan daha az eklemek zorunda kalabilirsiniz. Eğer chiclid alacaksanız mutlaka cüce chiclid türlerinden edinin bir çift apistogramma kakadu olabilir mesela.

Mertali

Asker
Yardımsever
İlklerden
Deneyimli Hobici
Üye
2000 Liraya şu an 30 küp akvaryum kurarsın anca. Lütfen araştırma yapmadan konu açmayınız. Büyük balık bakmak kolay iş değildir. petshop sahiplerine hiçbir zaman güvenilmez. 1m boya ulaşan challengerlar biliyorum. En az 200-250 cm akvaryum gerekir. 250 litrede olacak iş değil monster balıklara bakmak.