Kolumda yürüyen çok minik karınca

Mustafa_123

Larva
Üye
Arkadaşlar, bahçemde oturup telefonla oynarken bir şeyin elimde yürüdüğünü hissettim ve bir de baktım; aşırı aşırı küçük bir karınca ama kanatlı ve çok hareketli. Onu bir süre izledim, uçacak mı diye, uçmadı. Sonra tüpe aldım. Sizce türü nedir? İlk fotoğraf onun altından görüntüsü (tamamen simsiyah).
1000015816.jpg1000015815.jpg

Moderatör tarafında düzenlendi:

PRS.macro

Süper Koloni
Moderatör
İlklerden
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Makro Fotoğrafçı
Üye
Karınca değil.

PRS.macro

Süper Koloni
Moderatör
İlklerden
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Makro Fotoğrafçı
Üye
Antenlerin dümdüz oluşundan belli. Bir arı türü muhtemelen.

PRS.macro

Süper Koloni
Moderatör
İlklerden
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Makro Fotoğrafçı
Üye
Ne fark eder ki? Kanadı var sonuçta. Kanadı olmasa da arı olabilirdi bu arada. Ne olduğu hakkında kesin bir fikrim yok, sadece %100 olan şey karınca olmadığı.

Mustafa_123

Larva
Üye
Ne fark eder ki? Kanadı var sonuçta. Kanadı olmasa da arı olabilirdi bu arada. Ne olduğu hakkında kesin bir fikrim yok, sadece %100 olan şey karınca olmadığı.
Anladım teşekkürler peki onu ne yapmamı önerirsiniz sizce onun ne olduğunu öğrenip beslenebilir miyim yoksa bırakayım mı

Lokmankaya

Larva
Üye
Anladım teşekkürler peki onu ne yapmamı önerirsiniz sizce onun ne olduğunu öğrenip beslenebilir miyim yoksa bırakayım mı
Bence istiyorsanız besleyin. Bir sakıncası yok. Bazı yaban arıları canlı böceklerin içine yumurtluyor filan, sadece yemek konusunda deneme yanılma gerekir. Yemek yemezse ölmemesi için salınabilir.

Ben büyük bir arı bulmuştum, ölmek üzereydi. Kaba alıp şekerli su verince sonradan bayağı canlandı. Sonra da salmıştım çünkü böcekleri öldüren bir türdü, işini yapsın dedim 😄