Koloniyi Toparlama

zagor

Larva
Üye
Elimdeki lasius kolonisi yakın zamanda 10 isçiye ulaşmıştı. Ardından nedenini bilmediğim sebebten ölümler oldu.
Şuanda koloni 1 işçi.
Üstüne tüpü su bastı ve pupalar öldü.
Elimde başka test tüpü yok.
Ekstaradan un kurdum bitti, sıcaklardan sipariş veremedim, koloni 1.5 haftadır bir şey yemedi.

Kısa süreliğine formikaryuma geçirip sonradan test tüpüne geçirmeli miyim?
Koloni toparlar mı?

Ekli dosyalar

• IMG20250903180942.jpg
    IMG20250903180942.jpg
    157.9 KB · Görüntüleme: 13
  • IMG20250903180934.jpg
    IMG20250903180934.jpg
    133.5 KB · Görüntüleme: 13
Moderatör tarafında düzenlendi:

_Antlantis_

Larva
Üye
Elimdeki lasius kolonisi yakın zamanda 10 isçiye ulaşmıştı. Ardından nedenini bilmediğim sebebten ölümler oldu.
Şuanda koloni 1 işçi.
Üstüne tüpü su bastı ve pupalar öldü.
Elimde başka test tüpü yok.
Ekstaradan un kurdum bitti, sıcaklardan sipariş veremedim, koloni 1.5 haftadır bir şey yemedi.

Kısa süreliğine formikaryuma geçirip sonradan test tüpüne geçirmeli miyim?
Koloni toparlar mı?
Tüpte kalmaları en doğrusu olur kulak çubuğu varsa onun ile ıslak kısmı kurula un kurdun yoksa şekerli su, meyve suyu vb. Şeyler ile beslerseniz kurtlar gelene kadar idare ederler onun haricinde canlı yem gelene kadar yumurtlamazlar diye düşünüyorum inşallah toparlar.

zagor

Larva
Üye
Tüpte kalmaları en doğrusu olur kulak çubuğu varsa onun ile ıslak kısmı kurula un kurdun yoksa şekerli su, meyve suyu vb. Şeyler ile beslerseniz kurtlar gelene kadar idare ederler onun haricinde canlı yem gelene kadar yumurtlamazlar diye düşünüyorum inşallah toparlar.
Bazı pupaların şekli bozulmuş gibi.
Onları almam gerekiyor mu?

emre9293

Majör
Üye
Bazı pupaların şekli bozulmuş gibi.
Onları almam gerekiyor mu?
Pupalar sakatlanıp ölürse de kraliçeye besin olur diye düşünüyorum bencede kalması daha iyi olur ve umarım kısa sürede eski işçi sayısını geçerler.