Kolonisi olmayan kraliçe nasıl bulabilirim

Enver

Yumurta
Üye
Yani ülkemizde askeri olan tek cins olarak pheidole var. Ben küçük cinsleri daha çok seviyorum kimileride büyük cinsleri sever. Askeri değilde majoru olan cinsler var messoru önermem sakin oluyorlar cataglyphisler var ama yeni başlayanlar için zor işçi çıksa bile koloni birden çökebiliyor illa askeri olması gereklimi senin için?
Asker hoşuma gidiyor 1 compotus 3 messor kolonisi bakıyom işçi sayıları 100 ve üstü

Bulut_Mercan

Asker
Yardımsever
İlklerden
Üye
Yani ülkemizde askeri olan tek cins olarak pheidole var.
Dorylus ve Carebara cinslerinde de asker sınıfı var. Yanlış bilgi yaymamak için önce söylediğiniz şeyin doğruluğundan emin olmalısınız.

AsEtAxT

Pupa
Yardımsever
İlklerden
Deneyimli Hobici
Üye
Asker hoşuma gidiyor 1 compotus 3 messor kolonisi bakıyom işçi sayıları 100 ve üstü
Ülkemizde askeri var olarak kayıtlara geçmiş 2 cins vardır birisi pheidole diğer askeri olan başka bir cinste dorylus cinsi lakin bakımı zordur. Majoru olan cinslerden de campotonus ve messor varmış zaten elinde belki evet pheidole küçük bir cins ama askeri olması agresif ve hareketli olması gibi baya bir artısı var kesinlikle öneririm.

Son düzenleme:

Bulut_Mercan

Asker
Yardımsever
İlklerden
Üye
Yani askeri olan başka cins yok pheidole dışında.
Bu bilgiyi sana kim verdi dostum 🤦‍♂️
Neden bilginiz olmayan konularda bu kadar net ve kesin konuşuyorsunuz anlamıyorum.
"Benim bildiğim askeri olan tek cins pheidole" gibi bir cümle kursan sorun kalmayacak

AsEtAxT

Pupa
Yardımsever
İlklerden
Deneyimli Hobici
Üye
Dorylus ve Carebara cinslerinde de asker sınıfı var. Yanlış bilgi yaymamak için önce söylediğiniz şeyin doğruluğundan emin olmalısınız.
Evet özür dilerim dorylus cinsini unutmuşum. Carebara cinsinde ülkemizde carebara oertzeni var ama askeri yok majoru var eminmisiniz?

Bulut_Mercan

Asker
Yardımsever
İlklerden
Üye
Evet özür dilerim dorylus cinsini unutmuşum. Carebara cinsinde ülkemizde carebara oertzeni var ama askeri yok majoru var eminmisiniz?
Carebara oertenziye ait asker fotoğrafı yok kaynaklarda fakat Carebara cinsinin ülkemizde bulunmayan bazı türlerinde asker fotoğrafları mevcut.

AsEtAxT

Pupa
Yardımsever
İlklerden
Deneyimli Hobici
Üye
Carebara oertenziye ait asker fotoğrafı yok kaynaklarda fakat Carebara cinsinin ülkemizde bulunmayan bazı türlerinde asker fotoğrafları mevcut.
Askeri yok derken ülkemizdeki kayıtlara geçen carebara oertzeni den bahsediyordum. Ülkemizde kayıtlara geçmeyen bağzı türlerinde asker mevcut biliyorum. Bu arada mesajımı düzenliyorum yanlış bilgi verdiğim için özür dilerim yanlışımı gösterdiğiniz içinse teşekkür ederim.

Emir123

Media
Üye
Askeri yok derken ülkemizdeki kayıtlara geçen carebara oertzeni den bahsediyordum. Ülkemizde kayıtlara geçmeyen bağzı türlerinde asker mevcut biliyorum. Bu arada mesajımı düzenliyorum yanlış bilgi verdiğim için özür dilerim yanlışımı gösterdiğiniz içinse teşekkür ederim.
Türkiyede Carabera türü bulunmuyor, asya türüdür, solenopsis invicta kadar hızlı ürüyebiliyorlar o nedenle umarım ülkemize gelmezler.

PRS.macro

Süper Koloni
İlklerden
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Üye
Türkiyede Carabera türü bulunmuyor, asya türüdür, solenopsis invicta kadar hızlı ürüyebiliyorlar o nedenle umarım ülkemize gelmezler.
Carebara cinsi var hocam kayıtlarda, koleksiyon konumda kraliçesini paylaşmıştım

PRS.macro

Süper Koloni
İlklerden
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Üye
Yeni öğrendim teşekkürler hangi şehirlerde bulunuyor acaba, o devasa supermajorları olan türünden mi
Maalesef o türe hiç benzemiyor. Ülkemizdeki Carebara Oertzeni türü oldukça küçük. Kraliçesi Solenopsis fugax kraliçesinden bile küçüktü, 3-4mm olduğunu hatırlıyorum fotoğraflarını çekerken. İşçileri daha da küçük. Bulunduğu yer ise Bursa.

Emir123

Media
Üye
Maalesef o türe hiç benzemiyor. Ülkemizdeki Carebara Oertzeni türü oldukça küçük. Kraliçesi Solenopsis fugax kraliçesinden bile küçüktü, 3-4mm olduğunu hatırlıyorum fotoğraflarını çekerken. İşçileri daha da küçük. Bulunduğu yer ise Bursa.
ah anladım