Kolonisi olmayan kraliçe nasıl bulabilirim

TRKGAMERS

Yumurta
Üye
Arıyorum ama tek başına olana bi kraliçe bulamıyorum nerelere bakmam hangi alanlara bakmam lazım yardım edermisiniz

Barkın

Süper Koloni
Yardımsever
Üye
Tamamen şans filan değil aslında sap gibi ortada gezerseniz tabi ikide tamamen şans dersiniz

Ama gidipte çevrenizdeki yuvaların nerede olduğunu hangi türe ait olduklarını ve yuvada ne zaman yuvada kanatlıların çıktığını gözlemlerseniz uçuşların ne zaman olabiliceğini ve hangi çevrede arayacığınızı da bilirsiniz bu durumda şanstan daha çok ne kadar emek o kadar ekmek durumu olur açıkçası ben bu yöntemle sadece bu sezonda çok fazla alışıla gelmedik türler buldum

Carebara oertzeni aeolia
Plagiolepis
Lepisiota syrica
Camponotus lateralis
Camponotus piceus

Gibi diğerlerine oranla kolay bulunamayan türler buldum

celilcem

Nanitik
Üye
Tamamen şans filan değil aslında sap gibi ortada gezerseniz tabi ikide tamamen şans dersiniz

Ama gidipte çevrenizdeki yuvaların nerede olduğunu hangi türe ait olduklarını ve yuvada ne zaman yuvada kanatlıların çıktığını gözlemlerseniz uçuşların ne zaman olabiliceğini ve hangi çevrede arayacığınızı da bilirsiniz bu durumda şanstan daha çok ne kadar emek o kadar ekmek durumu olur açıkçası ben bu yöntemle sadece bu sezonda çok fazla alışıla gelmedik türler buldum

Carebara oertzeni aeolia
Plagiolepis
Lepisiota syrica
Camponotus lateralis
Camponotus piceus

Mangallik alanlarda gezdim orman düzlükler var nemli hava sıcak bulamadım şans hocam

PRS.macro

Süper Koloni
İlklerden
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Üye

Carebara oertzeni aeolia
Plagiolepis
Lepisiota syrica
Camponotus lateralis
Camponotus piceus

Carebara hariç hepsi oldukça kolay bulunuyor ve çok yaygınlar

Barkın

Süper Koloni
Yardımsever
Üye
diğerlerine oranla kolay bulunmyan türler dedim karşılaştırma yaptım

Barkın

Süper Koloni
Yardımsever
Üye
S

Yaklaşık 5gun falan baktım yok bende satın almak istiyorum satanda bulamıyorum bende vazgeçtim dev Afrika salyangozu besliyorum

5 gün mü ben 4 ay boyunca gözlem yaptım her gün çıktım yuvaları kontrol ettim

Enver

Yumurta
Üye
Arıyorum ama tek başına olana bi kraliçe bulamıyorum nerelere bakmam hangi alanlara bakmam lazım yardım edermisiniz
Yağmur sonrası daha çok oluyorlar yağmur yağıp bittikten sonra aramaya çıkmanı önerebilirim 1 saat sonra falan düz geniş alan olan yerlere bak ve yanında test tüpü yada her kraliçesi koymak için bi kap götürmeyi unutma doğada 100 de 1 yaşama oranı var evde bakım değişiyor ama ortalama 1 ila 3 aya ilk işçisi cıkıyor benim 2 koloni tam 6 ay sonra yavrularına basladı

Yaşar_Kabkap

Larva
Üye
Yağmur sonrası daha çok oluyorlar yağmur yağıp bittikten sonra aramaya çıkmanı önerebilirim 1 saat sonra falan düz geniş alan olan yerlere bak ve yanında test tüpü yada her kraliçesi koymak için bi kap götürmeyi unutma doğada 100 de 1 yaşama oranı var evde bakım değişiyor ama ortalama 1 ila 3 aya ilk işçisi cıkıyor benim 2 koloni tam 6 ay sonra yavrularına basladı
Yumurta gelişiminin stres durumu, kraliçenin sağlık durumu, cins-tür farkına bağlı diye biliyorum. Örnek vermem gerekirse;
Abdomeni patlak lasius kraliçem vardı, 3 ayda ancak larva çıkartabildi.
Diğer sağlıklı lasius kraliçem 1.5 ayda 5 işçiye ulaştı,
daha çok kontrol ettiğim sağlıklı başka bir lasius kraliçesi ise 2 ayda ancak ilk işçisini çıkarttı.

Enver

Yumurta
Üye
Yumurta gelişiminin stres durumu, kraliçenin sağlık durumu, cins-tür farkına bağlı diye biliyorum, kraliçenin sağlık durumundan da olabileceğimi düşünüyorum. Abdomeni patlak lasius kraliçem vardı, 3 ayda ancak larva çıkartabildi. Diğer sağlıklı lasius kraliçem 1.5 ayda 5 işçiye ulaştı, daha çok kontrol ettiğim sağlıklı başka bir lasius kraliçesi ise 2 ayda ancak ilk işçisini çıkarttı.
Ben başıma geleni söyledim ben bunu tecrübe ettim

Yaşar_Kabkap

Larva
Üye
Ben okadar tecrübeli deilim peki bisi sorsam asker üretimi olan biraz söyle hareketli izlemesi zevkli bi tür önerebilirmisin
Bende çok tecrübeli değilim açıkçası, hobiye başlayalı olduysa 4 ay olmuştur. Ancak pheidole cinsinde asker üretimi vardı sanırım.

AsEtAxT

Pupa
Yardımsever
İlklerden
Deneyimli Hobici
Üye
Bi tık ufak değillermi çok göz yormazmı
Bi tık ufak değillermi çok göz yormazmı
Yani ülkemizde askeri var olarak kayıtlara geçmiş 2 cins var biri dorylus diğeri pheidole. Ben küçük cinsleri daha çok seviyorum kimileride büyük cinsleri sever. Askeri değilde majoru olan cinsler var messoru önermem sakin oluyorlar cataglyphisler var ama yeni başlayanlar için zor işçi çıksa bile koloni birden çökebiliyor illa askeri olması gereklimi senin için?

Son düzenleme: