Şans hocam tamamen düzlük alanlarda şansınız artarArıyorum ama tek başına olana bi kraliçe bulamıyorum nerelere bakmam hangi alanlara bakmam lazım yardım edermisiniz
Mangallik alanlarda gezdim orman düzlükler var nemli hava sıcak bulamadım şans hocamTamamen şans filan değil aslında sap gibi ortada gezerseniz tabi ikide tamamen şans dersiniz
Ama gidipte çevrenizdeki yuvaların nerede olduğunu hangi türe ait olduklarını ve yuvada ne zaman yuvada kanatlıların çıktığını gözlemlerseniz uçuşların ne zaman olabiliceğini ve hangi çevrede arayacığınızı da bilirsiniz bu durumda şanstan daha çok ne kadar emek o kadar ekmek durumu olur açıkçası ben bu yöntemle sadece bu sezonda çok fazla alışıla gelmedik türler buldum
Carebara oertzeni aeolia
Plagiolepis
Lepisiota syrica
Camponotus lateralis
Camponotus piceus
Gibi diğerlerine oranla kolay bulunamayan türler buldum
Mangallik alanlarda gezdim orman düzlükler var nemli hava sıcak bulamadım şans hocam
Carebara hariç hepsi oldukça kolay bulunuyor ve çok yaygınlarTamamen şans filan değil aslında sap gibi ortada gezerseniz tabi ikide tamamen şans dersiniz
Ama gidipte çevrenizdeki yuvaların nerede olduğunu hangi türe ait olduklarını ve yuvada ne zaman yuvada kanatlıların çıktığını gözlemlerseniz uçuşların ne zaman olabiliceğini ve hangi çevrede arayacığınızı da bilirsiniz bu durumda şanstan daha çok ne kadar emek o kadar ekmek durumu olur açıkçası ben bu yöntemle sadece bu sezonda çok fazla alışıla gelmedik türler buldum
Carebara oertzeni aeolia
Plagiolepis
Lepisiota syrica
Camponotus lateralis
Camponotus piceus
Gibi diğerlerine oranla kolay bulunamayan türler buldum
Yaklaşık 5gun falan baktım yok bende satın almak istiyorum satanda bulamıyorum bende vazgeçtim dev Afrika salyangozu besliyorumŞimdi ben yukarıda ne yazdım siz ne cavap veriyorsunuz okuyun lütfen
Aslında 5 gün Bi kraliçe bulmak için o kadar az kiS
Yaklaşık 5gun falan baktım yok bende satın almak istiyorum satanda bulamıyorum bende vazgeçtim dev Afrika salyangozu besliyorum
S
Yaklaşık 5gun falan baktım yok bende satın almak istiyorum satanda bulamıyorum bende vazgeçtim dev Afrika salyangozu besliyorum
Yağmur sonrası daha çok oluyorlar yağmur yağıp bittikten sonra aramaya çıkmanı önerebilirim 1 saat sonra falan düz geniş alan olan yerlere bak ve yanında test tüpü yada her kraliçesi koymak için bi kap götürmeyi unutma doğada 100 de 1 yaşama oranı var evde bakım değişiyor ama ortalama 1 ila 3 aya ilk işçisi cıkıyor benim 2 koloni tam 6 ay sonra yavrularına basladıArıyorum ama tek başına olana bi kraliçe bulamıyorum nerelere bakmam hangi alanlara bakmam lazım yardım edermisiniz
Yumurta gelişiminin stres durumu, kraliçenin sağlık durumu, cins-tür farkına bağlı diye biliyorum. Örnek vermem gerekirse;Yağmur sonrası daha çok oluyorlar yağmur yağıp bittikten sonra aramaya çıkmanı önerebilirim 1 saat sonra falan düz geniş alan olan yerlere bak ve yanında test tüpü yada her kraliçesi koymak için bi kap götürmeyi unutma doğada 100 de 1 yaşama oranı var evde bakım değişiyor ama ortalama 1 ila 3 aya ilk işçisi cıkıyor benim 2 koloni tam 6 ay sonra yavrularına basladı
Ben başıma geleni söyledim ben bunu tecrübe ettimYumurta gelişiminin stres durumu, kraliçenin sağlık durumu, cins-tür farkına bağlı diye biliyorum, kraliçenin sağlık durumundan da olabileceğimi düşünüyorum. Abdomeni patlak lasius kraliçem vardı, 3 ayda ancak larva çıkartabildi. Diğer sağlıklı lasius kraliçem 1.5 ayda 5 işçiye ulaştı, daha çok kontrol ettiğim sağlıklı başka bir lasius kraliçesi ise 2 ayda ancak ilk işçisini çıkarttı.
"6 ay biraz fazla değil mi?" Diye düşünürken lasius kraliçemin 3 ayda larva çıkarması aklıma geldiBen başıma geleni söyledim ben bunu tecrübe ettim
Ben okadar tecrübeli deilim peki bisi sorsam asker üretimi olan biraz söyle hareketli izlemesi zevkli bi tür önerebilirmisin"6 ay biraz fazla değil mi?" Diye düşünürken lasius kraliçemin 3 ayda larva çıkarması aklıma geldi![]()
Bende çok tecrübeli değilim açıkçası, hobiye başlayalı olduysa 4 ay olmuştur. Ancak pheidole cinsinde asker üretimi vardı sanırım.Ben okadar tecrübeli deilim peki bisi sorsam asker üretimi olan biraz söyle hareketli izlemesi zevkli bi tür önerebilirmisin
Pheidole askerli ve gayet güzel bir cinstirBen okadar tecrübeli deilim peki bisi sorsam asker üretimi olan biraz söyle hareketli izlemesi zevkli bi tür önerebilirmisin
Bi tık ufak değillermi çok göz yormazmıPheidole askerli ve gayet güzel bir cinstir
Bi tık ufak değillermi çok göz yormazmı
Yani ülkemizde askeri var olarak kayıtlara geçmiş 2 cins var biri dorylus diğeri pheidole. Ben küçük cinsleri daha çok seviyorum kimileride büyük cinsleri sever. Askeri değilde majoru olan cinsler var messoru önermem sakin oluyorlar cataglyphisler var ama yeni başlayanlar için zor işçi çıksa bile koloni birden çökebiliyor illa askeri olması gereklimi senin için?Bi tık ufak değillermi çok göz yormazmı