Koloninin durumu nasıl?

Aykurt

Yumurta
Üye
Arkadaşlar iyi akşamlar. Bu karıncayı 5 mayıs tarihinde buldum ve 7 mayıs tarihinde yumurtladı. Yani yumurtlayalı 1 aya yakın oldu. Gelişimleri böyle mi olması gerekiyor yoksa karınca iyi döllenmemiş mi kanatları da duruyor çünkü. Bir de türü nedir?

Ekli dosyalar

• 20250530_202735.jpg
    20250530_202735.jpg
    33.4 KB · Görüntüleme: 36
  • 20250530_202731.jpg
    20250530_202731.jpg
    33.9 KB · Görüntüleme: 36
  • 20250530_202728.jpg
    20250530_202728.jpg
    35.2 KB · Görüntüleme: 29
  • 20250530_202653.jpg
    20250530_202653.jpg
    20.6 KB · Görüntüleme: 37
Son düzenleme:
Çözüm
Cinsi muhtemelen tetramorium. Bana kalırsa çiftleşmemiş, bu süre zarfında gelişim olmalıydı. Kantlarında yerinde duruyor olması bunun göstergesi olabilir. Kanatları da hırpalanmış görünmüyor, koparmaya çalışmamış.

KingCat

Intercaste
Yardımsever
Üye
Bazı karıncalar döllenmiştir fakat kanatları durabilir. yumurta gelişimleri biraz yavaş muhtemelen sıcaklıktandır.

Demo

Brachypterous
Yardımsever
Üye
Arkadaşlar iyi akşamlar. Bu karıncayı 5 mayıs tarihinde buldum ve 7 mayıs tarihinde yumurtladı. Yani yumurtlayalı 1 aya yakın oldu. Gelişimleri böyle mi olması gerekiyor yoksa karınca iyi döllenmemiş mi kanatları da duruyor çünkü. Bir de türü nedir?
Kanatlarını dökmemesinin çeşitli sebepleri olabilir. Bu önemli bir şey değil, bir sebepten dolayı dökememiştir kanatlarını. Herhangi bir sorun olduğunu sanmıyorum ama çiftleşmediğinden de olabilir fakat öyle bir şey olduğu sanmıyorum, yumurta sayısı ve tek noktada durmalarından dolayı.

Cinsi messor.

özcan

Media
Üye
Cinsi messor durumu normal görünüyor.

Arax

Pupa
Üye
Cins Messor

Son düzenleme:

samet_56

Dichthadiiform
Yardımsever
Üye
Cinsi muhtemelen tetramorium. Bana kalırsa çiftleşmemiş, bu süre zarfında gelişim olmalıydı. Kantlarında yerinde duruyor olması bunun göstergesi olabilir. Kanatları da hırpalanmış görünmüyor, koparmaya çalışmamış.

Çözüm

BahadirSarp

Asker
Yardımsever
Üye
Hocam prens yumurtası olsa yumurtlar dağınık durmaz mıydı?

BahadirSarp

Asker
Yardımsever
Üye
Bu her zaman böyle olmak zorunda değil, döllenmemiş kraliçeler de verimli yumurtlayabilir ve yumurtaları toplayabilir. Sıcaklığı yükseltip bir süre daha beklenebilir.
Tamamdır hocam sağolun. Bence bu karınca hiç uçmamış kanatları hiç açılmış gibi durmuyor yuva ağzında gördüğüm alatelerinde kanatları bu şekilde oluyordu.

samet_56

Dichthadiiform
Yardımsever
Üye
Tamamdır hocam sağolun. Bence bu karınca hiç uçmamış kanatları hiç açılmış gibi durmuyor yuva ağzında gördüğüm alatelerinde kanatları bu şekilde oluyordu.
Kanatların durumundan net bir çıkarım yapılamaz, ama eğer hırpalanmış-şekli deforme olmuşsa kanatlarını koparma girişiminde bulunmuş şeklinde tahmin yapılabilir. Bazı cinsler kanat düşürme de çok beceriksizdir, crematogaster ve tetramoriumlar (kısa bacakları sebebiyle) bunlardan bir kaçı.

Demo

Brachypterous
Yardımsever
Üye
Evet. Bence de Tetramorium, Messor değil. Dikkatli bakmamışım.

Aykurt

Yumurta
Üye
Kanatlı bulduğum için almayacaktım ama etrafta yuva görmediğim için şansımı denemek istedim. İlk yumurtladığında yumurtalar dağınıktı sonradan topladı. Sıcaklık konusunda da istanbulda havalar bu ay hep bozuktu bir soğuk bir sıcak. Biraz daha bekleyeceğim. Gelişme olmazsa ne yapmalıyım dışarı salmalı mıyım?