Kolonimin pamuğundaki sıvı

EfoKinh

Larva
Üye
Bugün okuldan yeni döndüğümde Pheidole kolonimi kontrol etmek için çatı katıma çıktım. Onları gözlemlerken tüpün içindeki pamukta sarı, büyük bir sıvı olduğunu fark ettim. Eski günlerde de bu sıvı vardı ama biraz daha büyümüş. Kolonimin, verdiğim un kurdunun sıvısını depoladığını düşünüyorum. Doğru mudur? Yakın zamanda ballı su vermedim.
Fotoğraf yok, isterseniz atarım.
Şimdiden teşekkürler.

EfoKinh

Larva
Üye
Bugün okuldan yeni döndüğümde Pheidole kolonimi kontrol etmek için çatı katıma çıktım. Onları gözlemlerken tüpün içindeki pamukta sarı, büyük bir sıvı olduğunu fark ettim. Eski günlerde de bu sıvı vardı ama biraz daha büyümüş. Kolonimin, verdiğim un kurdunun sıvısını depoladığını düşünüyorum. Doğru mudur? Yakın zamanda ballı su vermedim.
Şimdiden teşekkürler.

Ekli dosyalar

• IMG_20250908_185418_1.jpg
    IMG_20250908_185418_1.jpg
    65.6 KB · Görüntüleme: 33
  • IMG_20250908_185418_1.jpg
    IMG_20250908_185418_1.jpg
    65.6 KB · Görüntüleme: 33

anakin

Intercaste
Üye
Yumuşak gibi

Büyük ihtimal.
Bilmiyorum, karıncaların bu tarz bir depolama davranışı gösterdiğini düşünmüyorum. Bir dahaki beslemelwrinde protein vermeyin, sıvı azalırsa bu ihtimal olabilir ama onun dışında düşünmüyorum.

Protein olarak ne verdiniz?

Sıvı öyle kalmazdı pamuk emerdi.
Emeceğini düşünmüyorum, o sıvının böyle tabiri caizse sümük gibi bir yapısı var nemlik pamuk emmez.

EfoKinh

Larva
Üye
Q
Bilmiyorum, karıncaların bu tarz bir depolama davranışı gösterdiğini düşünmüyorum. Bir dahaki beslemelwrinde protein vermeyin, sıvı azalırsa bu ihtimal olabilir ama onun dışında düşünmüyorum.

Emeceğini düşünmüyorum, o sıvının böyle tabiri caizse sümük gibi bir yapısı var nemlik pamuk emmez.
Küf olabilirmi?

Qrx0

Pupa
Üye
Şimdiden teşekkürler.
mantar gibi bir şey olabilirmi ?

EfoKinh

Larva
Üye
Bence olamaz. Karıncaların oraya bi tepkisi var mı?
Üzerinden geçiyorlar birkaç gün un kurdu vermeyi keseceğim.

mantar gibi bir şey olabilirmi ?
Mantar olsa koloni şuanda zarar görüyor olurdu bence.

Küf böyle olmaz. Ben de merak ettim doğrusu, eğer yukarıda dediğim şey işe yaramazsa isterseniz alıp inceleyebilirsiniz.
Ne yapmalıyım? Tüpün içine birşey sokarsam koloni cok strese girer bence besin deposu gibi birşey geliyor yavaş yavaş büyüdü çünkü. Dediğim gibi unkurdu vermeyi keseyim.

emre9293

Majör
Üye
Üzerinden geçiyorlar birkaç gün un kurdu vermeyi keseceğim.

Mantar olsa koloni şuanda zarar görüyor olurdu bence.

Ne yapmalıyım? Tüpün içine birşey sokarsam koloni cok strese girer bence besin deposu gibi birşey geliyor yavaş yavaş büyüdü çünkü. Dediğim gibi unkurdu vermeyi keseyim.
Un kurdunun içindeki sıvıya benziyor bencede besin deposu olabilir.

EfoKinh

Larva
Üye
Un kurdunun içindeki sıvıya benziyor bencede besin deposu olabilir.
Chat gpt ye çok güvenmiyorum ama kendisi test tüpünü değiştir diyor eğer besin deposuysa mükemmel birşey çünkü koloni de hayvan gibi pupa ve larva sayısı var 7 tane devasa larva 2 tane asker pupası var koloninin.