Kolonimin durumu

tunaabayli

Yumurta
Üye
Kolonimin durumu nasıl ve yer çok mu dar, formicaryuma geçmeli miyim ve sizce salam ve şekerli suyla ihtiyaçlarını gideriyorlar mıdır? Şu an canlı yem sağlayamıyorum.

IMG_20250724_212256.jpgIMG_20250724_212244.jpgIMG_20250724_212051.jpg

anakin

Brachypterous
Yardımsever
Üye
Hocam koloninin yaşam alanı gayet iyi fakat eğer 15 gün içerisinde canlı yem temin edebilecekseniz herhangi bir protein vermeyin.

WradSX

Intercaste
Yardımsever
Üye
Kurulum gayet güzel. Formikaryum için çoook erken. Şekerli su yeterli, salam yiyorlarsa verin. Hemen canlı yem temin edin. Koloninin durumu güzel.

BahadirSarp

Asker
Yardımsever
Üye
Canlı yem olarak un kurdu gibi satın alacağım deilde başka bi öneriniz varmı
Ne demek istediniz hocam kurt mu istemiyorsunuz yoksa farklı bir canlo yem mi istiyorsunuz? Farklı bir canlı yem istiyordsnız hamam böcekleri cırcır böcekleri vs satan yerler var.

tunaabayli

Yumurta
Üye
Ne demek istediniz hocam kurt mu istemiyorsunuz yoksa farklı bir canlo yem mi istiyorsunuz? Farklı bir canlı yem istiyordsnız hamam böcekleri cırcır böcekleri vs satan yerler var.
Satın almak istemiyorum daha kolay alternatif bi canlı yem ne olabilir

TUĞRA_ERMİŞ

Larva
Üye
Satın almak istemiyorum daha kolay alternatif bi canlı yem ne olabilir
Satın almassan iz disardan böcek almak zorunda kalırsınız alırsanız 3 ihtimal var 1 ilaçlı olabilir zehirlenebilir koloninin 2 parazit yine koloniniz yok olabilir 3 eğer söylediklerimin 2 sinide tasimiyorsa koloninize birsey olmaz oda çok düşük bir ihtimal yani yanlış anlamayın canlı yem almaya mecbur sunuz illaki satın alıcaksınız çünkü sonsuza kadar böyle devam ettiremezsiniz

tunaabayli

Yumurta
Üye
Solucan veriyorum yiyorlar sizce solucanda bi parazit ne bilim zehir falan varmıdır

anakin

Brachypterous
Yardımsever
Üye
Solucan veriyorum yiyorlar sizce solucanda bi parazit ne bilim zehir falan varmıdır
Olabilir hocam. Her dışarıdan yem verdiğinizde bir kumar oynamış oluyorsunuz ve kaybetmeniz de koloninin ölümüyle sonuçlanıyor. Dışarıdan böcek sadece başka çare yoksa idareten ve 24 saat dondurularak verilebilir. Yani kısacası canlı yem almanız lazım.

Moderatör tarafında düzenlendi:

nomadpotato

Larva
Üye

Türü her ne olursa olsun dış mekandan getireceğiniz canlıların parazit taşıma ihtimalleri epey yüksek. Hele de bahçe solucanı gibi toprakta yaşayan bi' türden bahsediyorsak. Eğer maddi nedenlerden ötürü canlı yem temin edemiyorsanız yaşadığınız şehirdeki diğer hobicilerden rica ederek idare edebileceğiniz miktarda alabilirsiniz fakat taşıma suyla değirmen dönmeyeceği için yine bi' süre sonra gidip satın almanız gerekecek.

ankaracanliyem.com gibi güvenilir tedarikçilerden az sayıda sipariş geçebilirsiniz, fiyatı da oldukça makûl. Eğer kültür oluşturmak veya beslemek istemiyorsanız kurtları buzlukta bekleterek besleme yapmadan yarım saat kadar önce oda ısısına gelmelerini sağlamanız yeterli olur. Yalnız işçi sayısına göre hepsini tüketip bitirebilecekleri boyutta vermeniz önemli. Fotoğraflardan gördüğüm kadarıyla işçi sayınız az, böyle bi' koloni için kurdun popo kısmı yeterli olacaktır. Eğer bitiremezlerse 24 saat sonrasında arta kalan yemi mantar, küf veya mite oluşumuna neden olmaması için yaşama alanından almanızı öneririm.