Kolonime bunda bakabilir miyim?

• Konbuyu başlatan Üye silindi 2850
  • Başlangıç tarihi
Ü

Üye silindi 2850

Sizce kolonime bunda bakabilir miyim yoksa formikaryum şart mı?20220328_132901.jpg

Berk1497

Yumurta
Üye
Bunu bir outworld'e bağlayarak gayet güzel bakabilirsin. Hatta koloni belli bir sayıya ulaşana kadar 2-3 tüpü çıkarıp o bölümleri tıkayarak bakarsın sonra koloni çoğaldıkça tüp eklemesi yaparsın gayet güzel olur. Ama koloni küçükken bir anda böyle büyük yere geçirmemeni tavsiye ederim

Ü

Üye silindi 2850

Bunu bir outworld'e bağlayarak gayet güzel bakabilirsin. Hatta koloni belli bir sayıya ulaşana kadar 2-3 tüpü çıkarıp o bölümleri tıkayarak bakarsın sonra koloni çoğaldıkça tüp eklemesi yaparsın gayet güzel olur. Ama koloni küçükken bir anda böyle büyük yere geçirmemeni tavsiye ederim
Hocam ben test tüplerine cover yaptım ama kırmızı kağıt biraz ince olduğu için açık kırmızı oldu, sorun olur mu?

Argentavis

Intercaste
Yardımsever
İlklerden
Deneyimli Hobici
Üye
Hocam ben test tüplerine cover yaptım ama kırmızı kağıt biraz ince olduğu için açık kırmızı oldu, sorun olur mu?
Kırmızı renk ve karınca arasındaki ilişkiyi arkadaşlarımız forumda defalarca tartıştı. Arama kısmından dilerseniz ulaşabilirsiniz. Sonuç olarak kırmızı şeffaf yerine opak bir cover yapmanızı öneririm.

el4nce

Süper Koloni
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
Sizce kolonime bunda bakabilir miyim yoksa formikaryum şart mı?Ekli dosyayı görüntüle 2531
Koloninize tabii ki de burada bakabilirsiniz "formikaryum şart" diye bir şey denilemez. Koloninizin popülasyonu ile doğru orantıda yaşadığı alanın da büyümesi gerekmektedir. Fakat ortada bir sorun söz konusu, koloninizin popülasyonu yüksek rakamlara ulaştığı zaman bu test tüp kombinasyonunu kullanmalısınız. Aksi takdirde alanın büyük olması nedeniyle az sayılı işçili koloniniz streslenecektir. Bu da istenmeyen bir durumdur. Bu sebeple önce bir test tüpü ile başlayın, koloniniz büyüdükçe başka bir tabirle tüp doldukça yeni tüp daha ekleyin. Düz mantık, keyifli hobiler. :)