Kolonim ikiye bölündü.

bulhudi

Pupa
Üye
Aphaenogaster subterranea türü kolonim büyüdüğü için çogaltıcı takıp 2. test tüpünü ekledim. ekledikten sonra koloni ikiye bölündü ve işçilerin bir kısmı çoğaltıcının içinde takılıyor.

Ekli dosyalar

• 20250704_192059.jpg
    20250704_192059.jpg
    45.5 KB · Görüntüleme: 30
Moderatör tarafında düzenlendi:

Kuzeyli

Nanitik
Üye
Bu görseli gelince aklıma bir konuyla alakalı espiri yapmak geldi ama forumdan banlanırım diye yapmayacağım. Bu arada eşşekler çok vefalı hayvanlardır onlara zarar vermeyin. 🤭😅

bulhudi

Pupa
Üye
Herhangi bir bilgiye sahip biri varmı

waynhen

Intercaste
Yardımsever
Üye
Normal bi durum hocam zaten sizinde tüpün kalabalık olmasından kaynaklı böyle yaptığınızı düşünüyorum.Eğer videolardan falan gördüyseniz genelde böyle olur bi kısım bi tüpte kalır bi kısım diğer tüpte ama onlar yine de birlikte iletişim halindedir.

WradSX

Intercaste
Yardımsever
Üye
Aphaenogaster subterranea türü kolonim büyüdüğü için çogaltıcı takıp 2. test tüpünü ekledim. ekledikten sonra koloni ikiye bölündü ve işçilerin bir kısmı çoğaltıcının içinde takılıyor.
Yumurtaları diğer çoğaltıcıya taşıyıp orada ilgileniyorlardır. Kimse kraliçeyi umursamaz işçilerden neredeyse. Amaçları yumurtalar. Bir koloninin yuvasını açarsan işçiler yumurtaları alırlar ilk önce. Bu da dediğimi destekler nitelikte. Çokta dert edecek bir şey yok rahat olabilirsin. 😉

Ekleme; Eklenen tüpteki yoğunluk, o tüpü. ‘yuvadan’ sayıldığının bir göstergesidir hocam. Benimsemişler yani eklediğin tüpü.