Halan dayın oluyor, teyzen amcan oluyor yanlış bilgi vermeyelim lütfen.Bu nasıl sohbet ya teyzem aslında dayım mı yani şimdi benim?🤔
Halan dayın oluyor, teyzen amcan oluyor yanlış bilgi vermeyelim lütfen.Bu nasıl sohbet ya teyzem aslında dayım mı yani şimdi benim?🤔
Her karınca karıncadır ama her major asker değildir. Major majordur, asker askerdir. Kısaca tavuklar uçamaz hocam. Saygılar.🫡Bu nasıl sohbet ya teyzem aslında dayım mı yani şimdi benim?🤔
Evet ya süper majörleri var, bana doğrusunu unutturdular arkadaş.Bu arada konuyu sonuca ulaştırayım.
Öncelikle messorlar polimorfiktir, herşeyden önce majörler ayrı bir işçi "kastı" değildir.
Süper asker (supersoldier olarak da tanımlanabilir) ve süper majörler vardır. Messorlar da asker ya da süper asker bulunmaz.
Süper majörlere sahip olabilir, pheidolenin bazı türleri ise askerlere ve süper askerlere sahip olabilirler.
Aslında majör kelimesi göreve dayalı fonksiyonel bir işçiye verilen isim olarak geçmez, morfolojik olarak cinsinin sınıfında ki büyük boy işçilerin geneline denir, tanımlama açısından böyle. Polimorfik türler de morfolojik farklar belirginken dimorfik türler de nettir diyebiliriz.Evet ya süper majörleri var, bana doğrusunu unutturdular arkadaş.
Ya neyse ben alacağımı aldığımı düşünüyorum kimsenin kafası karışmasın dahada uzatmayalım bence.Aslında majör kelimesi göreve dayalı fonksiyonel bir işçiye verilen isim olarak geçmez, morfolojik olarak cinsinin sınıfında ki büyük boy işçilerin geneline denir, tanımlama açısından böyle. Polimorfik türler de morfolojik farklar belirginken dimorfik türler de nettir diyebiliriz.
En sonunda benim de kafamı karıştıracaksınız o olacak.