Koloni Koleksiyon Önerileriniz

Hürkan

Larva
Üye
Merhabalar, iyi hobiler dostlar.
Bu konuyu açmaktaki amacım, kendi koleksiyon hedefimden bahsetmek ve sizlerin görüşlerini alarak geliştirmeler yapmak. Amacım, görsel zevki yüksek olan türlerden birer kolonilik minik bir koleksiyon oluşturmak.

Aklımdaki türler şunlar: Camponotus sp., Messor sp., Pheidole sp. ve Crematogaster sp.
Şu an için düşündüğüm başlıca türler bunlar. Camponotus kolonim maşallah oldukça iyi ilerliyor.

Planım ise şöyle: Bölgemde araştırmalar yapıyorum, nerede hangi koloniler var aşağı yukarı biliyorum. Büyük kolonileri az çok tanıyorum, bölgemde işçisine rastladığım türleri bulmaya çalışacağım. Bulamadıklarımı ise satın almayı düşünüyorum. Camponotus da bu şekilde edindiğim türlerden biriydi.

Sizlerin görsel açıdan hoşunuza giden türler hangileri? Ve hangi özelliklerinden keyif alıyorsunuz, merak ediyorum.

Not: Hobiye yeni başlamadım daha önce gayet büyük(150-200) bir Messor kolonim ve 30-35 işçiye kadar baktığım bir Cataglyphis kolonim vardı ama zaman yetersizliğinden sahiplendirmek durumunda kalmıştım, yani önerilerinize ithal türler dışında bakabileceğime inanıyorum. büyük türlerden ziyade, kalabalık ve koordinasyonlarını seyretmekten daha çok zevk alıyorum.

Tekrardan iyi hobiler dilerim. :)