Koloni için bilgi desteği gerek

ashira

Minör
Üye
Tür ile ilgili bilgim yok fakat inbreeding yapmayan bir çok tür de bu durumun varlığı ilgili makaleler de mevcut olduğu söylendi.( Kayıt alınmış bir bilgi midir bilmiyorum ancak,34 messor kolonisinde gözlemlerim sonucu koloni ne kadar büyükse sahip olduğu alate miktarı o kadar fazla oluyor ve alate miktarı ne kadar fazla ise yuva girişinde çiftleşen alate birey sayısı da artış gösteriyor,ancak bu davranışa güneş ışıklarının koloninin üzerine direkt vurmasıyla gözlemledim,ev ortamında bunun mümkün olup olmadığı meçhul).
Çok büyük Messor kolonilerinin önünde uçuş sırasında prens ve prenseslerin üst üstüne çıktığını gördüm ama çiftleştiklerini sanmıyorum uçarak çiftleştiklerini duydum.

samet_56

Dichthadiiform
Yardımsever
Üye
Çok büyük Messor kolonilerinin önünde uçuş sırasında prens ve prenseslerin üst üstüne çıktığını gördüm ama çiftleştiklerini sanmıyorum uçarak çiftleştiklerini duydum.
Hayır yerde ve yuva girişinde çiftleşebilirler ama dediğim gibi bu uçarak çiftleşenlerin sayısına oranla daha düşük oranda seyrediyor.Örnek veriyorum 50 alate uçarak çiftleştiyse 5-6 tanesi yuva girişinde prensesleri dölleyebiliyor(sadece örnek sayılar bunlar),bu birazda koloninin büyüklüğü ve mevcut alatelerin yoğunluğuna bağlı olarak değişiyor.O yüzden yuva ağzında uçuş yapmaya hazırlanan her prensesin çiftleşmiş olduğu algısı oluşmasın,şayet bu fırsatı değerlendirmek isteyen olursa koloniyi sürekli gözlem altında tutsun, yüksek sayıda alate varsa uçuş yaptıkları anı bekleyip yuva girişinde çiftlesenleri almak daha doğru bir yaklaşım.

scorpion03

Larva
Üye
Tür olarak netbir bilgi olmayabilir ama fellah olduğuna vardım biraz araştırmayla

Major işçilerden yuva ağzındakileri topladım 17438813428811299372281980214820.jpg

ashira

Minör
Üye
Hayır yerde ve yuva girişinde çiftleşebilirler ama dediğim gibi bu uçarak çiftleşenlerin sayısına oranla daha düşük oranda seyrediyor.Örnek veriyorum 50 alate uçarak çiftleştiyse 5-6 tanesi yuva girişinde prensesleri dölleyebiliyor(sadece örnek sayılar bunlar),bu birazda koloninin büyüklüğü ve mevcut alatelerin yoğunluğuna bağlı olarak değişiyor.O yüzden yuva ağzında uçuş yapmaya hazırlanan her prensesin çiftleşmiş olduğu algısı oluşmasın,şayet bu fırsatı değerlendirmek isteyen olursa koloniyi sürekli gözlem altında tutsun, yüksek sayıda alate varsa uçuş yaptıkları anı bekleyip yuva girişinde çiftlesenleri almak daha doğru bir yaklaşım.
Çok sayıda uçuşa denk geldim anlattığınaza göre araların yuva ağızında çiftleşenleri gördüm ama hiç almadım en iyisi uçuş yapan kraliçeleri bulmak.

FatihBurak

Minör
Üye
Sorun şu ki evde karınca görünce elektirikli süpürge kullanarak prens prenses işçi fark etmeksizin dışarı atan bir babaanne var sayılarının binlere dayandığını düşünmüyorum
Ama büyük olduğu kesin çünki prens ve prensesler üretmesi için gelişmiş olması lazım.

FatihBurak

Minör
Üye
Buna katılıyorum yada tehdit altında olduğu için soy devamı için uçuş yapıyor olma olasılığı varmı
Çok düşük ihtimal ,hiç duymadım ama sen neye karar verdin şimdi senin istediğin koloninin kraliçesini çalmaktı ama emin ol bu imkansız şimdi tek kalan seçenek onların çıktığı yeri alçı vb kapatabilirsin zaten onların dışarda başka çıkışlarıda vardır .

samet_56

Dichthadiiform
Yardımsever
Üye
Çok sayıda uçuşa denk geldim anlattığınaza göre araların yuva ağızında çiftleşenleri gördüm ama hiç almadım en iyisi uçuş yapan kraliçeleri bulmak.
Arada pek fark olmuyor, alsanız bile sağlıklı koloniler kurabilirsiniz ama tabi sizin insiyatifinize kalmış bir şey 😊

scorpion03

Larva
Üye
Çok düşük ihtimal ,hiç duymadım ama sen neye karar verdin şimdi senin istediğin koloninin kraliçesini çalmaktı ama emin ol bu imkansız şimdi tek kalan seçenek onların çıktığı yeri alçı vb kapatabilirsin zaten onların dışarda başka çıkışlarıda vardır .
Buna birşey diyemem ama dışarıda bir giriş çıkış varsa evin içinde neden uçuş yapsınlar ve çevrem genel olarak beton bahçeme genel olarak baya hakimim genel olarak küçük türler var birde nudus diye geçiyordu galiba çöl karıncaları

Başka bir giriş olduğunu düşünmüyorum havalar ısınınca prenseslerden uçuş sonrası bir kaç tane kaparım

Buna birşey diyemem ama dışarıda bir giriş çıkış varsa evin içinde neden uçuş yapsınlar ve çevrem genel olarak beton bahçeme genel olarak baya hakimim genel olarak küçük türler var birde nudus diye geçiyordu galiba çöl karıncaları

Başka bir giriş olduğunu düşünmüyorum havalar ısınınca prenseslerden uçuş sonrası bir kaç tane kaparım afyon dinar soğuk bir memleket