Kokorlu'nun Karınca Günlükleri

Kokorlu

Yumurta
Üye
Gün 17 (Tetramorium Galaticum)

Bugün Tetramorium karıncalarımın besleme günüydü beslemeden önce bir sayım yaptım 7 işçi vardı yani bir işçi çıkmış (Bilgilendirme ben bu koloniyi aldığımda 7 işçi vardı ama iki tanesi öldü yani ben bu koloniyi 5 den 7 ye yükseltmiş oldum), yumurtaları saymadım. Beslemeye gelirsek fotoğraftada görüldüğü gibi tüpte tohum vardı tohum vermedim ama kulak çubuğu ile şekerli su verdim. Bundan sonraki beslemeyi 1 hafta sonra yapacağım biraz dinlensinler diye. Ayrıca kraliçeye bir isim bulmak istiyorum isim önerilerinizi bekliyorum.

Ekli dosyalar

• 20240826_173955.jpg
    20240826_173955.jpg
    45.3 KB · Görüntüleme: 17
Son düzenleme:

Kokorlu

Yumurta
Üye
Foruma Tetramorium Galaticumlar için isim önerileri gelmeyince kendim bir isim buldum bu isim Primum ne anlama geldiğini merak ediyorsanız bu Tetra benim ilk kraliçem ve Primum da Latince de ilk demek sizce nasıl olmuş? Artık günlükte bu kraliçeyi Primum koloniyi ise Primum'un Kolonisi diye anlatacağım.

Kokorlu

Yumurta
Üye
Primum'un bugün besleme günü değildi ama açıp bir dakikadan daha az bir süre baktım işçi sayısı aynıydı ama sadece iki yada üç yumurta vardı önceden daha azdı sanırım yumurtalarını yemişler sizce bunun sebebi nedir?

bigquake

Yumurta
Üye
fazla sık bakıyor olabilirsın bakıcaksan karanlık bir ortamda bakmanı tavsiye ederim bazı koloniler daha hassas olabiliyor stresten veya besin yetersizliginden yemiş olabilir sadece tohum değil meyve sinegide vermenı öneriyorum .

Kokorlu

Yumurta
Üye
fazla sık bakıyor olabilirsın bakıcaksan karanlık bir ortamda bakmanı tavsiye ederim bazı koloniler daha hassas olabiliyor stresten veya besin yetersizliginden yemiş olabilir sadece tohum değil meyve sinegide vermenı öneriyorum .
Fazla bakmıyorum 4 günde bir bakıyorum hatta bu sefer 5 gün oldu.

Son düzenleme:

Kokorlu

Yumurta
Üye
Dediğiniz gibi besin eksikliğinden olabilir yakında un kurdu vermeye başlayacağım.

Son düzenleme:

bigquake

Yumurta
Üye
meyve sinegi üretim diye bişey tam manası ile yok size basit bi kapan söyliyim onu yapın bir adet bardak içine bir kac meyve meyve kabugu vb meyve parcaları koyun ve acık kısmını jelatinle sarın sonra bir kürdan ile üstüne bir sürü delik acın ama bu delikler bir tık büyük olsn kürdanın deliğinin bir kac katı etrafınızda yeşil bir alan varsa oraya koyun bi yarım gün dursa ilaki yakalanır.

Not : ben evimin balkonunda yapıyorum bi 10 tane oluyor içinde .

Kokorlu

Yumurta
Üye
meyve sinegi üretim diye bişey tam manası ile yok size basit bi kapan söyliyim onu yapın bir adet bardak içine bir kac meyve meyve kabugu vb meyve parcaları koyun ve acık kısmını jelatinle sarın sonra bir kürdan ile üstüne bir sürü delik acın ama bu delikler bir tık büyük olsn kürdanın deliğinin bir kac katı etrafınızda yeşil bir alan varsa oraya koyun bi yarım gün dursa ilaki yakalanır.

Not : ben evimin balkonunda yapıyorum bi 10 tane oluyor içinde .
Denemek isterdim ama evimin yakınında insanların dokunmayacağı karışmayacağı yeşillik alan yok bir süre daha böyle idare edeceğim yakında un kurdum olur o zaman karıncalarim için daha iyi olur. Cevapların için çok teşekkür ederim

bigquake

Yumurta
Üye
Denemek isterdim ama evimin yakınında insanların dokunmayacağı karışmayacağı yeşillik alan yok bir süre daha böyle idare edeceğim yakında un kurdum olur o zaman karıncalarim için daha iyi olur. Cevapların için çok teşekkür ederi

rüzgar az oldugu bir pencerenız varsa orda deneye bilirsınız k.g

Kokorlu

Yumurta
Üye
Meyve sinekleri için böyle bir tuzak hazırladım sizce olmuş mu?20240831_172842.jpg20240831_172833.jpg

Kokorlu

Yumurta
Üye
onu ordan almak biraz uğraştıracak gibi dibinde su olması sıkıntı yapmış suyu tahliye etsenızde meyvelere gelir sinek
Birdahakine su koymam bu seferlik böyle oldu

Meyve sineğini bardaktan çıkarırken kaybettim ve bulamadım o yüzden meyve sineği daha yapmayacağım yakında un kurtlarını temin ederim. Bütün yardımların için teşekkür ederim bigquake

bigquake

Yumurta
Üye
Meyve sineğini bardaktan çıkarırken kaybettim ve bulamadım o yüzden meyve sineği daha yapmayacağım yakında un kurtlarını temin ederim. Bütün yardımların için teşekkür ederim bigquake
en azından denemiş oldun rica ederim iyi günler.

Kokorlu

Yumurta
Üye
Arkadaşlar günlüğe bayadır yazmıyorum normalde pazartesi günü Primum'un yani Tetramoriun Galaticum kolonisinin besleme günüydü beslemeden önce ben tüpün içindeki tohumları temizledim temizleyince çok strese girdiler ve kraliçe tüpü bildiğin dolaştı bende beslemeyi pazartesi akşamı yapacaktım, besleme için tüpü açtığımda kraliçeyi ölü buldum. Maalesef koloniyi kaybettim 😢. Yeni bir kraliçe bulana veya alana kadar günlüğe yazmıyorum. ):

bigquake

Yumurta
Üye
üzüldüm stresten ölmüş beliki :( ama işcisi yoktu niye temizlik ve besleme cabasına girdiniz tohum icerde var olması yeterdi ona