Kokorlu'nun Karınca Günlükleri

Kokorlu

Yumurta
Üye
Bu günlükte beslediğim karıncaların paylaşacağım. Ayrıca bilgilerimizi paylaşabiliriz.

Kokorlu

Yumurta
Üye
Bugün İstanbulda kraliçe karınca bulamadıĝım için bir Tetramorium Galaticum sipariş verdim. 2 ile 4 iş günü arasında gelir dediler, gelince gene burada paylaşırım. Ayrıca benim ilk beslediğim karıncam olacak. Koyduğum fotoğraf bir Tetramorium Galaticum

Ekli dosyalar

• Screenshot_20240813_134741_Google.jpg
    Screenshot_20240813_134741_Google.jpg
    31.8 KB · Görüntüleme: 26

Ali7

Larva
Üye
Bugün İstanbulda kraliçe karınca bulamadıĝım için bir Tetramorium Galaticum sipariş verdim. 2 ile 4 iş günü arasında gelir dediler, gelince gene burada paylaşırım. Ayrıca benim ilk beslediğim karıncam olacak. Koyduğum fotoğraf bir Tetramorium Galaticum
Umarım sağlıklı gelir İstanbul'da kraliçe bulmak ormanlık tarafa gidilmedikçe çok zordur bende istanbuldayım ve kraliçe bulmak epey bir zor.İyi hobiler dilerim.

Kokorlu

Yumurta
Üye
Bugün Tetramorium Galaticum türündeki karıncalarım geldi. Yoldan geldiler, çok sallandılar, iyice strese girmesinler diye bugün bakıp beslemeyeceğim. Sadece içine sağlamlar mı diye baktım. Herhangi bir sorun göremedim. İçinde 4-6 arası işçi karınca vardı. Beslemelerini yarın yapacağım onu da paylaşırım. En sağdaki tüpün içindeler.

Ekli dosyalar

• 20240814_151403.jpg
    20240814_151403.jpg
    22.2 KB · Görüntüleme: 21

Kokorlu

Yumurta
Üye
Gün 1 (Tetramorium Galaticum)

Aslında bugün geldiklerinden bir gün sonra ama ilk gün yoldan geldiler daha fazla strese girmesinler diye beslemedim bugün besleyeceğim. İlk fotoğrafta şekerli su verdim onu içiyorlardı fotoğrafta çok belli olmuyor, ikinci fotoğrafta yumurta verdim. Ve karıncalarda herhangi bir sorun göremedim. İlk gün bu kadardı.

Ekli dosyalar

• Screenshot_20240814_180101_Gallery.jpg
    Screenshot_20240814_180101_Gallery.jpg
    11.4 KB · Görüntüleme: 23
  • 20240814_190441.jpg
    20240814_190441.jpg
    33.7 KB · Görüntüleme: 23

Klyto

Yumurta
Üye
Gün 1 (Tetramorium Galaticum)

Aslında bugün geldiklerinden bir gün sonra ama ilk gün yoldan geldiler daha fazla strese girmesinler diye beslemedim bugün besleyeceğim. İlk fotoğrafta şekerli su verdim onu içiyorlardı fotoğrafta çok belli olmuyor, ikinci fotoğrafta yumurta verdim. Ve karıncalarda herhangi bir sorun göremedim. İlk gün bu kadardı.
Bende aynı türden sipariş verdim ilk kolonim olucak sen benden 2-3 gün önden gideceksin bana çok yardımı dokunur bu günlüğün.

Kokorlu

Yumurta
Üye
Bende aynı türden sipariş verdim ilk kolonim olucak sen benden 2-3 gün önden gideceksin bana çok yardımı dokunur bu günlüğün.
Birine yardımım dokunursa ne mutlu bana ama söyleyeyim buda benim ilk kolonim.

Moderatör tarafında düzenlendi:

Kokorlu

Yumurta
Üye
Tetramorium Galaticum türündeki karıncalarıma yumurta akı vermiştim ama baktığımda hiç onla ilgilenmediklerini gördüm sizce başka ne verebilirim?

Kokorlu

Yumurta
Üye
Bugün Tetramorium Galaticum türündeki karıncalarıma kendim basit bir şekilde bir tüp tutacağı yaptım. Fotoğrafta var.

Ekli dosyalar

• 20240816_232346.jpg
    20240816_232346.jpg
    57.7 KB · Görüntüleme: 9

sNel

Larva
Üye
Onu yazmayı unutmuşum şu an elimde yok ve hemen alabileceğim bir yer yok onun dışında başka bir şey ama bulursam hemen onu vereceğim.
Ekmek, kıyma, haşlanmış yumurta beyazı-sarısı, çeşitli tohumlar, tavukla beslenebilir. Yumurta akı ve balla yapılan 1e 1 oranlı bir karışım vardı deneyebilirsiniz. (arama kısmından bulabilirsiniz) Ben onun yerine 1 şeker 1 su 1 yumurta akı ölçekli şeklini yaptım baya sevmişlerdi. Yarı hasatçı olduğu için bir tık daha canlı yemsiz idare edilebilir ama yine de bir an önce temin etmeye çalışın.

Ekmek, kıyma, haşlanmış yumurta beyazı-sarısı, çeşitli tohumlar, tavukla beslenebilir. Yumurta akı ve balla yapılan 1e 1 oranlı bir karışım vardı deneyebilirsiniz. (arama kısmından bulabilirsiniz) Ben onun yerine 1 şeker 1 su 1 yumurta akı ölçekli şeklini yaptım baya sevmişlerdi. Yarı hasatçı olduğu için bir tık daha canlı yemsiz idare edilebilir ama yine de bir an önce temin etmeye çalışın.
Ek olarak salam sosis vs de verebilirsin ama ben denemedim. İşlenmiş olduğu için (baharatı falan) zarar verebilir diye korktum. Deneyip olumlu sonuç alanlar vardı Ytden arayıp bakabilirsiniz.

Kokorlu

Yumurta
Üye
Ek olarak salam sosis vs de verebilirsin ama ben denemedim. İşlenmiş olduğu için (baharatı falan) zarar verebilir diye korktum. Deneyip olumlu sonuç alanlar vardı Ytden arayıp bakabilirsiniz.
İki yorumun içinde teşekkür ederim sanırım bu sefer tohum deneyeceğim ve dediğin gibi canlı yemi yakında temin etmeye çalışacağım.

Kokorlu

Yumurta
Üye
Gün 5 (Tetramorium Galaticum)

Bugün karıncalarımı besleme günü beslemeden önce bir kontrol yaptım herhangi bir sorun yoktu. Beslemeye geçersek ilk fotoğrafta şekerli su güzel bir şekilde içtiler, bu sefer yem olarak karışık tohum verdim ve güzel bir şekilde yediler ama genede en yakın zamanda canlı yem alacağım maalesef fotoğrafını çekmeyi unutmuşum. Ayrıca çok kötü bir haberim var şekerli suyu verdiğimde kulak çubuğundan akan suda maalesef bir işcimi kaybettim. Boĝulduğunu fark ettiğimde hemen onu alıp normal suya koydum ama genede kaybettim.

Ekli dosyalar

• 20240817_121803.jpg
    20240817_121803.jpg
    26.4 KB · Görüntüleme: 7

Kokorlu

Yumurta
Üye
Merhaba arkadaşlar bugün Tetramorium Galaticum kolonime bir besleme alanı yaptım. İlk başta marketten aldığım şeffaf saklama kabını hortuma göre kestim ve hortumu oraya soktum, oradan aşağıya inmeleri için çubuk koydum ve son olarak hava almaları için onların geçemeyeceği delikler açtım fotoğraflarda görebilirsiniz, bence güzel oldu sizce nasıl?

Ekli dosyalar

• 20240819_224821.jpg
    20240819_224821.jpg
    23.8 KB · Görüntüleme: 16
  • 20240819_224855.jpg
    20240819_224855.jpg
    45.7 KB · Görüntüleme: 17

hasany

Süper Koloni
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
Merhaba arkadaşlar bugün Tetramorium Galaticum kolonime bir besleme alanı yaptım. İlk başta marketten aldığım şeffaf saklama kabını hortuma göre kestim ve hortumu oraya soktum, oradan aşağıya inmeleri için çubuk koydum ve son olarak hava almaları için onların geçemeyeceği delikler açtım fotoğraflarda görebilirsiniz, bence güzel oldu sizce nasıl?
Eline sağlık güzel olmuş. Kenarların tamamen kapandığından emin ol dostum. Tetramorium'lar boyutlarından dolayı her yerden sızabiliyor. Etraftan işçi toplamak hiç güzel olmuyor😁.

Kokorlu

Yumurta
Üye
Eline sağlık güzel olmuş. Kenarların tamamen kapandığından emin ol dostum. Tetramorium'lar boyutlarından dolayı her yerden sızabiliyor. Etraftan işçi toplamak hiç güzel olmuyor😁.
Sanırım kaçacakları bir yer yok eğer kaçarlarsa daha güzel şekilde kaparım.

Kokorlu

Yumurta
Üye
Artık Tetramorium Galaticum türündeki kolonimin besleme alanını kullanmayacağım ama nüfusları 25'e çıkarsa kullanmaya başlayacağım.

Kokorlu

Yumurta
Üye
Gün 13 (Tetramorium Galaticum)

Bugün Tetra kolonimin besleme günüydü ilk başta bir kontrol yaptım ve işçi sayısının 5 den 6 ya yükseldiğini fark ettim :) . Tüpte tohum olduğu için tohum vermedim, şekerli su verdim içtiler. Çektiğim fotoğraflar çok bulaniktı bende günlüğe koymadım. Artık bence kraliçeye bir isim verme zamanı geldi isimi sizce ne olsun?

Son düzenleme: