Kış uykusunda lasius niger kolonisine besleme yapılır mı?

melen122

Yumurta
Üye
Malum, kış uykusu zamanı yaklaştı. Benim de aklıma birkaç şey takıldı. Lasius niger karıncalarımı kış uykusunda beslemeli miyim? Bazı kişiler beslenmeleri gerektiğini, bazıları ise beslenmemeleri gerektiğini söylüyor. Hangisi doğru?

Bir de kış uykusu döneminde ne yapmam gerekiyor?

Teşekkürler.

Malum, kış uykusu zamanı yaklaştı. Benim de aklıma birkaç şey takıldı. Lasius niger karıncalarımı kış uykusunda beslemeli miyim? Bazı kişiler beslenmeleri gerektiğini, bazıları ise beslenmemeleri gerektiğini söylüyor. Hangisi doğru?

Teşekkürler.
Birçoğu nanitic 30 işçi civarı.

Antcolony

Media
Üye

Teşekkürler.

Birçoğu nanitic 30 işçi civarı.
Bildiğim kadarıyla kış uykusu öncesi beslenmesi kış uykusunda rahatsız edilmemesi lazım.

nevzatgns19

Minör
Üye
Yaşadığınız bölgenin şartlarına göre değişir diye düşünüyorum. 2 ay ve üatü bir süre yatırmanız gerekiyorsa şekerli su verebilirsiniz bence zaten larva falan olmahavağı içim proteine ihtiyaç duymazlar kış uykusunda.

yücehayvanat

Majör
Üye
Yaşadığınız bölgenin şartlarına göre değişir diye düşünüyorum. 2 ay ve üatü bir süre yatırmanız gerekiyorsa şekerli su verebilirsiniz bence zaten larva falan olmahavağı içim proteine ihtiyaç duymazlar kış uykusunda.
Konudan bağımsız ufak bir düzeltme, Lasius cinsinde diyapoz esnasında larva oluyor, aphaenogaster tipi diyapozdan dolayı sonbahar ve geç yaz döneminde yumurtlanan yumurtalar larva olarak kalıyor ve koloni ile birlikte diyapoza girdikten sonra ilkbaharda gelişimlerini tamamlıyorlar. Sizin bahsettiğiniz larva olmama durumu formica tipi diyapozda oluyor ve koloni tamamen broodsuz bir şekilde diyapoza giriyor, myrmica tipi ditapozun mekanikleri hatırlamıyorum şuan maalesef. Umarım yardımcı olmuştur. ❤️

melen122

Yumurta
Üye
Şu an beslenmesi gayet iyi, kraliçenin abdomeni de kocaman. Sanırım artık normal boyutlarda işçiler çıkmaya başlayacak. Pupalar da eskisinden daha büyük ve çok sayıda yumurta bırakmış. Ben beslemeyi düşünmüyorum. Şu an neredeyse 30 tane işçi var ve çoğu hâlâ nanitic.