Kış uykusuna yatırmali miyim ne zaman yatırmaliyim?

Deniz

Yumurta
Üye
Arkadaşlar rehberi okudum. Benim şu an lasius kraliçem ve yaklaşık 12 işçim var. Kış uykusuna yatırmali miyim? Buzdolabında yatırsam sıkıntı yok sanırım, yaklaşık ne zaman yatırmali ne zaman çıkarmaliyim? Başka püf noktaları ve bilgilendirmelere açığım ilk kolonim ilk işçilerim haliyle tecrübesizim.

KaanBalil

Pupa
Üye
Bu sene bulunan kraliçeleri kış uykusuna yatırmana gerek yok ama isterden yatırabilirisn ama seneye yatırman lazım

Chaprix

Majör
Deneyimli Hobici
Üye
Arkadaşlar rehberi okudum. Benim şu an lasius kraliçem ve yaklaşık 12 işçim var. Kış uykusuna yatırmali miyim? Buzdolabında yatırsam sıkıntı yok sanırım, yaklaşık ne zaman yatırmali ne zaman çıkarmaliyim? Başka püf noktaları ve bilgilendirmelere açığım ilk kolonim ilk işçilerim haliyle tecrübesizim.
kanka şöyle söyliyim ben de bundan 6 gün önce lasius kraliçeleri buldum ve evet kış çok yakın olduğu için gerekli bilgiyi aldıktan sonra yatırmamaya kadar verdim. 12 işçili bir koloni nasıldır bilmem ama bence yatırılabilir. kış uykusu karıncalara çok şey katıyor en az 2 ay bile yatırsan önümüzdeki yıl canavar gibi olabilirler. ama sen yinede daha bilgili birinden cevap bekle. benim şahsi düşüncem yatıralıbilir.

celilcem

Yumurta
Üye
Bu sene bulunan kraliçeleri kış uykusuna yatırmana gerek yok ama isterden yatırabilirisn ama seneye yatırman lazım
Öncelikle dediğin son derece saçma birşey yatırmak zorunda doğa ona yatması gerektiğini söylüyor ve bu arkadaş doğayı taklit etmesi lazım ki koloninin iyiliği için ilk sene falan palavra o işler çok zor bişey değil yatırmak ayakkabı kutusuna koy götür balkona yaticaği kadar yatsın zaten kraliçe bunun karşılığını verecek.

celilcem

Yumurta
Üye
Yatir hocam kış uykusu önemli koloninin iyiliği için sen yatırdığın zaman uyandıklarında dinlemiş bir şekilde olacaklar ve kraliçe devamlı yumurtlama yapacak