Kış uykusuna yatırma konuları.

yahiyahi

Yumurta
Üye
Merhabalar, dün 5 tane Messor sp. olduğunu düşündüğüm kraliçe buldum. 1 hafta yumurtaları bekleyeceğim ama aklımda “Kış uykusuna yatırmalı mıyım?” düşüncesi var. Daha önceden kış uykusunu denedim ama tam anlamıyla başaramadım ve çok kayıp verdim. Bu kışı atlasam kraliçeleri kaybetme ihtimalim ne kadar olur? Önerileriniz için şimdiden teşekkür ederim.

eRoNNN

Yumurta
Üye
Hocam bende de messor sp kraliçesi var benimki de yumurtlamadı araştırmama ve forumdaki bilgilere göre kış uykusuna yatırmak gerekiyor sonbahar aylarında bulduğumuz için kraliçeyi biraz besle ve şekerli su ver 2 3 ay arası kış uykusuna yatırman yeterli olacaktır.

PRS.macro

Süper Koloni
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Makro Fotoğrafçı
Üye
Bu kışı atlasanız kraliçe yumurtlamaz havalar ısınınca. Sonbahar ayında bulunan kraliçeler için kış uykusu epey önemli.

yahiyahi

Yumurta
Üye
Hocam bende de messor sp kraliçesi var benimki de yumurtlamadı araştırmama ve forumdaki bilgilere göre kış uykusuna yatırmak gerekiyor sonbahar aylarında bulduğumuz için kraliçeyi biraz besle ve şekerli su ver 2 3 ay arası kış uykusuna yatırman yeterli olacaktır.
Yumurtaları çıktımı bilmiyorum 1 hafta geçmedi 2 gun önce buldum çıkmadan yatırayimmi çünkü havalar daha tamamen soğuk sayılmaz gündüzleri sıcak olabiliyor antalyadayım.