Kış Uykusuna Nasıl Yatırabilirim?

Ferdims

Yumurta
Üye
Merhabalar, yeni edindiğim Messor sp. kraliçemin işçisi yok. Bunu kış uykusuna yatırmam şart mı, yoksa direkt sıcak alana alsam çoğalmaya başlar mı?
Messor kraliçesini nasıl kış uykusuna yatırabilirim? Kış uykusundayken beslemem veya başka bir şey yapmam gerekir mi? Bu konularda net bilgiler verebilirseniz çok memnun kalırım.

Lokmankaya

Pupa
Üye
Yumurtası da yok ise, muhtemelen sonbahar kraliçesidir. Kış uykusuna yatmadan yumurtlamaya başlamaz. Tek kraliçeyi, protein ve karbonhidrat beslemesini yaptıktan sonra, soğuk bir ortamda kendi haline bırakabilirsiniz. Hiç besleme yapmamak da uygundur.

Uyku boyunca besleme gerekmez diye biliyorum, tek kraliçe olduğu için. Eksi dereceye düşmeyen bir yerde yatırın. Kasım sonu şubat başı arası uyutulabilir.

Ferdims

Yumurta
Üye
Yumurtası da yok ise, muhtemelen sonbahar kraliçesidir. Kış uykusuna yatmadan yumurtlamaya başlamaz. Tek kraliçeyi, protein ve karbonhidrat beslemesini yaptıktan sonra, soğuk bir ortamda kendi haline bırakabilirsiniz. Hiç besleme yapmamak da uygundur.

Uyku boyunca besleme gerekmez diye biliyorum, tek kraliçe olduğu için. Eksi dereceye düşmeyen bir yerde yatırın. Kasım sonu şubat başı arası uyutulabilir.
şimdiden yatırsam sorun olur mu protein olarak elimde un kurdu yok tohum versem şekerli su versem idare eder mi uyku boyunca tek başına

armagankaya

Minör
Üye
Merhabalar, yeni edindiğim Messor sp. kraliçemin işçisi yok. Bunu kış uykusuna yatırmam şart mı, yoksa direkt sıcak alana alsam çoğalmaya başlar mı?
Messor kraliçesini nasıl kış uykusuna yatırabilirim? Kış uykusundayken beslemem veya başka bir şey yapmam gerekir mi? Bu konularda net bilgiler verebilirseniz çok memnun kalırım.
Hocam Messorlar 3 ay kış uykusuna yatar. 5-12 derece arası idealdir. Balkonda ya da buzdolabının sebzelik bölümleri genelde uygun olur, orada yapabilirsiniz ve dediğim gibi 2 haftada bir un kurdu verebilirsiniz.

karıncakararıncaxd

Yumurta
Üye
Hocam ben 5-12 derece arası yatırıyorum ve 2 haftada bir un kurdu veriyorum buna göre yapabilirsiniz.
hocam çıkarıp mı yapıyorsunuz bu beslemeyi yoksa içine atıp bırakıyor musunuz?bir de elimde larva aşamasına geçememiş bir pheidole var onu da yatırmayı düşünüyorum yumurtalar varken yatırabilir miyim?

Lokmankaya

Pupa
Üye
Hocam ben 5-12 derece arası yatırıyorum ve 2 haftada bir un kurdu veriyorum buna göre yapabilirsiniz.
Clustral olan bir tür, ilk işçiye kadar besleme yapmak gerekmiyor ama ne olur ne olmaz diye yatırmadan önce beslemesini önerdim.

Sizin dediğiniz besleme çok aşırı değil mi sonbahar kraliçesi için? Koloniler için dediğiniz doğru ama tekil kraliçe için gereksiz gibi geldi bana.