Hocam bu konu hakkında forumda en az 30 tane konu açılmış. Sizi kırmak için söylemiyorum ama sorduğunuz soruyu hiç araştırmadan buraya gelip direkt olarak konu açmanız konu kirliliğinden başka birşey yapmıyor.Bulduğum messor sp kraliçesi yumurtlamadı bazı arkadaşlar kış uykusuna yatırmamı söyledi az çok ne yapmam gerektiğini biliyorum un kurdu v.b verip yağlandırmam gerekiyormuş kısa ve net bir şekilde özetleyebilecek biri var mı?
Kusura bakmayın fazladan rahatsızlık verdim. Sizede teşekkürler.Hocam bu konu hakkında forumda en az 30 tane konu açılmış. Sizi kırmak için söylemiyorum ama sorduğunuz soruyu hiç araştırmadan buraya gelip direkt olarak konu açmanız konu kirliliğinden başka birşey yapmıyor.
illa hocam bir cevap istiyorsanızda şu konulara bakabilirsiniz;
Karınca kolonisini kış uykusuna yatırmak
•Karıncaların kış uykusu hakkında yaptığım araştırmalara dayanarak size kısaca bilgiler vermek istiyorum. Bu rehberi hazırlamamın nedeni, birçok kişinin bu konuda kafasında soru işaretleri olmasıdır. --Kış uykusu nedir? Kış uykusu, canlının metabolizmasının büyük ölçüde yavaşlaması ve...karincaciftligim.com
Büyümeyen Lasius kolonim
Yaklaşık 4 ay önce bir Lasius (muhtemelen Lasius niger) kraliçesi buldum. Kraliçe, bulduğum gün yumurtladı ve ilk işçiler yaklaşık 1 ay sonra çıktı. Fakat o zamandan beri sadece şekerli su içiyorlar; hiçbir böcek, un kurdu ya da başka bir besin yemiyorlar. Kraliçe sürekli yeni yumurtluyor ama...karincaciftligim.com
Messor kış uykusu
Herkese merhaba, elimde bir Messor kolonisi var. Kış gelince kaç ay kış uykusuna yatırmam gerekiyor?karincaciftligim.com
Kış uykusu hakkında
Merhaba, kışa daha zaman var ama bir şey merak ettim. Koloninin ilk senesinde kış uykusu gerekli mi? Cataglyphis noduslar kış uykusuna yatar mı? Yatıyorsa kaç derecede yatar?karincaciftligim.com