Kış Uykusu Tavsiyesi

Sprint

Yumurta
Üye
Elimde şu anda 2 Camponotus, 1 Solenopsis fugax, 1 Aphaenogaster, 1 Messor ve 1 Pheidole kraliçesi var. Camponotusların bir tanesinin 15, diğerinin 8 işçisi var ve tüplerindeki su muhtemelen 1-2 ay içinde bitecek. Diğer kraliçelerin işçisi yok. Kış uykusu konusunda ne yapmamı önerirsiniz?

-Bütün Kraliçeler ilk yılında

Ekli dosyalar

• 1.jpeg
    1.jpeg
    57.8 KB · Görüntüleme: 7
  • 2.jpeg
    2.jpeg
    59.8 KB · Görüntüleme: 7
  • 3.jpeg
    3.jpeg
    55.3 KB · Görüntüleme: 6
  • 4.jpeg
    4.jpeg
    60.6 KB · Görüntüleme: 7

ants123

Larva
Üye
Yatırın derim. Ben Antalyada yaşadığım için ilk yıllarında olan iki messor kraliçeme uygun sıcaklığı sağlayamamış olacağım ki diyapoza girmediler, yumurta verdiler. Ben de ilk yumurtalarını ziyan etmemek için uygun sıcaklığa aldım. Şuan gayet iyiler ama ileriki süreçte koloninin verimini etkilediğini biliyorum. Doğalarına aykırı hareket etmeyip iki ay kadar diyapoza sokmakta fayda var. Suya dikkat edin ben diyapoza sokmadım lakin elimde yedek tüp yoktu, bir süre transfer edemedim. Suyun bittiğini görmek gereksiz strese sokuyor insanı. Transferlerini yapıp iki ay diyapozda tutun. Diyapoz sürecinde yumurta kaybını, işçi kaybını göze alın ama.

Son düzenleme:

Sprint

Yumurta
Üye
Yatırın derim. Ben Antalyada yaşadığım için ilk yıllarında olan iki messor kraliçeme uygun sıcaklığı sağlayamamış olacağım ki diyapoza girmediler, yumurta verdiler. Ben de ilk yumurtalarını ziyan etmemek için uygun sıcaklığa aldım. Şuan gayet iyiler ama ileriki süreçte koloninin verimini etkilediğini biliyorum. Doğalarına aykırı hareket etmeyip iki ay kadar diyapoza sokmakta fayda var. Suya dikkat edin ben diyapoza sokmadım lakin elimde yedek tüp yoktu, bir süre transfer edemedim. Suyun bittiğini görmek gereksiz strese sokuyor insanı. Transferlerini yapıp iki ay diyapozda tutun. Diyapoz sürecinde yumurta kaybını, işçi kaybını göze alın ama.
Geçtiğimiz yıllarda ilk yılında yatırmadığım koloniler olmuştu verim gerçekten düşüyor. Aphaenogaster ve messoru hiç değilse 2 aylığına yatıracağım. İşçili olanların sularının bitmesini bekleyip kısa bi kış uykusu yapmam gerekebilir. Onun dışında solenopsis ve pheidoleyi 1.5 ay 10-15 derecelik serin bir ortama almayı düşünüyorum. Daha önce işçisiz bir kraliçeyi kış uykusuna yatırmamıştım bu sefer onu da denemiş olurum.