Kış Uykusu Sonrası Yumurtlama

Kriynos

Larva
Üye
Satın aldığım yumurtlamayan (messor) ve 6 aydır bende olup kanat bile dökmeyen (componatus) 2 kraliçem vardı kış uykusuna yatırıp çıkarmam sonucunda ikisinden de yumurta aldım.Bu konuyu yumurta alamayan arkadaşlara umut olması için açıyorum çünkü özellikle componatusu 10 kere falan salmayı düşündüm ama zaten salsam ölecek durduğu kadar besleyeyim yazık olur diyerek tuttum.Kanatlarını kendi dökmediği ve 6 aydır yumurtlamadığı için de çiftleşmediğine emindim neredeyse ama tuttum ve iyi ki de tutmuşum.Karıncalarda kraliçelerin döllenmeyip sadece erkek yumurtlayan kraliçeler olduğu bilgisine sahibim ama componatusumun yumurtaları hızlı geliştiğinden normal işçi larvası olduğunu düşünüyorum.Bu mutluluğumu paylaşmak ve benim gibi yumurta alamadığı için vazgeçmek üzere olan umudu kalmayan arkadaşlara umut vermek istedim.

ByRabel

Pupa
Üye
6ay beklemez salardım sanki doğrusu o olurdu gibi adapte olamamış olma ihtimali var yaz geldi yaza kadar güzel bir aile olurlardı

yağızalp

Nanitik
Üye
6ay beklemez salardım sanki doğrusu o olurdu gibi adapte olamamış olma ihtimali var yaz geldi yaza kadar güzel bir aile olurlardı
Kış uykusunda olduğu için yumurtlamamıştır 6 ayda adapte olamama gibi sorunları olmaz olsada bu titreşimsiz alan ve karanlık sağlandıysa alışırlar oraya çok uzun sürmez