Kış uykusu için hazırlık ve bilgi topluyorum

cosmos

Pupa
Üye
Messor kolonim ile ilk kışımıza girmeye hazırlanıyoruz, konya Seydişehir ilçesinde kışın havalar gündüz 0 -5 derece arasına gece ise - lere kadar inmekte cam balkonlu balkonda yatırmayı düşünüyorum balkon o kadar soğuk olmayabilir ama bilen varsa bizim buralarda gece dona çeker çok soğuk olur ve bunun için endişe duyuyorum herhangi bir sorun çekermiyim ve önerileriniz nedir ayrıca kraliçe ve koloninin ilk kışı ilk olduğu için yatırma diyenlerde var nasıl bir yol izleyelim tecrübeli ustalardan yol haritası istiyorum.

ATHENA

Yumurta
Üye
Messor kolonim ile ilk kışımıza girmeye hazırlanıyoruz, konya Seydişehir ilçesinde kışın havalar gündüz 0 -5 derece arasına gece ise - lere kadar inmekte cam balkonlu balkonda yatırmayı düşünüyorum balkon o kadar soğuk olmayabilir ama bilen varsa bizim buralarda gece dona çeker çok soğuk olur ve bunun için endişe duyuyorum herhangi bir sorun çekermiyim ve önerileriniz nedir ayrıca kraliçe ve koloninin ilk kışı ilk olduğu için yatırma diyenlerde var nasıl bir yol izleyelim tecrübeli ustalardan yol haritası istiyorum.
Kış diye uykuya yaptırman zorunlu değil. 2. Yıl yatırman iyi olur. 5 derecenin altına inmemesi daha iyi, ve zorunlu yoksa ölürler zaten. Buzdolabına koy 2 ay sonra alırım en iyisi o bana göre.

Zafer Murat

Replete
Yardımsever
İlklerden
Deneyimli Hobici
Üye
Kış uykusu için stabil soğukluk en sağlıklısı, o yüzden dışarı bırakmanızı önermiyorum. Buz dolabında yapacağınız kış uykusu en sağlıklısı olur, ısı cinsden cinse değişiklik gösterebilir.