Kış Uykusu Hk.

ERTEMi

Yumurta
Üye
Elimdeki Messor kolonisini zamanı geldiğinde kış uykusuna yatırmama gibi bir şansım var mı yoksa bu olay kesinlikle yapılması gereken bir evre mi?

yağızalp

Majör
Üye
Bence yapılması gerekli koloninin sağlığı için sonuçta o ara onların dinlenmesi için gibi birşey yatırmazsanız koloni büyükse çok sorun olmaz ama küçükse yatırılmalı

nevzatgns19

Yumurta
Üye
Ben tam bilmiyorum ama düşüncem şu yönde: Kış uykusuna yatırılırsa koloni kayıp yaşadığı için uykudan sonra koloniyi toparlamak için yumurta üretimi artar ve koloni büyür diye düşünüyorum. Uykuya yatırılmazsa eğer koloni yavaş büyür diye düşünüyorum. Doğru mu düşünüyorum?

Mustafaf

Majör
Üye
İşçi sayısı 10 ile 20 arasındaysa ısıyı 20-23 arasında tutarsan yatırmana gerek kalmaz. Ama bence kış uykusunu sadece kraliçeye bile yapmak gerekir.

yağızalp

Majör
Üye
Ben tam bilmiyorum ama düşüncem şu yönde: Kış uykusuna yatırılırsa koloni kayıp yaşadığı için uykudan sonra koloniyi toparlamak için yumurta üretimi artar ve koloni büyür diye düşünüyorum. Uykuya yatırılmazsa eğer koloni yavaş büyür diye düşünüyorum. Doğru mu düşünüyorum?
Bir noktaya kadar doğru koloninin kış uykusunda kayıp vermesinin sebebi ömrülerinin dolması diye biliyorum ama koloni özellikle bunu düşünerek üremiyor üreme artması düzenli ve güzel beslenme ile oluyor yatırmazsak yavaş gelişir diye birşey yok kimi koloni yavaşlar bazıları kış uykusunun yaklaştığını anlayabiliyor karıncaların biyolojik saatleri var bazı koloniler yatırmaz isek patlama yapabilir ama en sağlıklısı birkaç ay uykuda tutmak